Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Οι συνταξιούχοι μας λένε ότι δεν θέλουν το επίδομα, γιατί έχουν και άλλα εισοδήματα (βίντεο)

Μητσοτάκης: Οι συνταξιούχοι μας λένε ότι δεν θέλουν το επίδομα, γιατί έχουν και άλλα εισοδήματα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγορεί πως διχάζει συστηματικά τον ελληνικό λαό εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο πρωθυπουργός βάζει τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και δρομολογεί καινούργια μέτρα περικόπτοντας παράλληλα συντάξεις ενώ αυξάνει και τους φόρους.

“Πρωθυπουργός της αιώνιας λιτότητας ο Τσίπρας”

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πρωθυπουργό της αιώνιας λιτότητας, ο οποίος και έχει καταδικάσει τη χώρα σε φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και οπισθοχώρησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει πως από την πρώτη στιγμή είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να κλείσει την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον κατηγορεί πως έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στο εσωτερικό ακροατήριο παίρνει περισσότερα μέτρα, με περισσότερους φόρους και περικοπές σε συντάξεις.

Επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στο πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με λιγότερους φόρους, αλλά και συμμάζεμα του κράτους.

Διευκρινίζει, όμως, πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, κάνοντας λόγο για «άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης» στην οποία, όπως λέει, αρνείται να συμμετάσχει.

Μητσοτάκης: Οι συνταξιούχοι λένε ότι δεν πρέπει να πάρουν το επίδομα!

Στην ερώτηση για το επίδομα των συνταξιούχων που έδωσε η κυβέρνηση, η απάντηση του κ. Μητσοτάκη εκπλήσσει καθώς μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Το επίδομα αυτό δίνεται σήμερα σε συνταξιούχους χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο. Είπαμε ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ανάγκη κοινωνικής στήριξης. Μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι που είναι κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Το Κράτος εξακολουθεί και αυξάνει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του, δεν πληρώνει την αγορά, την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας επιλέγει να δώσει αυτό το επίδομα μόνο στους συνταξιούχους, χωρίς μάλιστα εισοδηματικά κριτήρια. Οι συνταξιούχοι που έχουν πολλά άλλα εισοδήματα, οι ίδιοι έρχονται και λένε ότι εμείς δεν πρέπει να πάρουμε αυτό το επίδομα, γιατί έχουμε και άλλα εισοδήματα”.

Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται βέβαιος για νίκη της ΝΔ στις εκλογές και επισημαίνοντας πως ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει την επόμενη μέρα μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν τον ενδιαφέρουν οι προεκλογικές συνεργασίες”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται και στα θέματα ασφάλειας και τάξης επισημαίνοντας πως η εφαρμογή του νόμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την οικονομική ευημερία.

Τέλος, με αφορμή τον ένα χρόνο που κλείνει στην προεδρία του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η ΝΔ έχει αλλάξει σημαντικά, έχει ανανεωθεί σε πρόσωπα και ιδέες και πως ακούγεται και πάλι στην κοινωνία με τον κόσμο να την πιστεύει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...