Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το νέο στρατηγικό αδιέξοδο “στριμώχνει” τον Μητσοτάκη στη ΝΔ

Το νέο στρατηγικό αδιέξοδο “στριμώχνει” τον Μητσοτάκη στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε επιβεβαίωση του νέου στρατηγικού αδιεξόδου, στο οποίο έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία οδηγεί η δημοσιοποίηση της επιστολής Τσακαλώτου, με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνει τον τόνο της αναζήτησης νέας στρατηγικής μέσα από τις ανακοινώσεις της.

Μόλις λίγες μέρες μετά την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο τελευταίος, υιοθετώντας το “σαμαρικό” αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες μέσα από μία καταστροφολογική ρητορική, εγκαινίασε το κλίμα μίας άτυπης προεκλογικής περιόδου για τη ΝΔ.

Έχοντας ποντάρει στην αποτυχία κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης, το Eurogroup του Μαΐου προσγείωσε απότομα την ηγεσία της ΝΔ.

Το μήνυμα είχε φροντίσει να στείλει προσφάτως και ο Αλέξης Τσίπρας, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσέξει μη γίνει γραφικός, ζητώντας κάθε μέρα εκλογές.

Η επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, πέραν του ότι αποτέλεσε μία ευκαιρία σκληρής αντεπίθεσης της ΝΔ για να καλυφθεί το φιάσκο της άρνησης στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, που στο τέλος της ημέρας πήραν το έκτακτο βοήθημα τις μέρες των Χριστουγέννων παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές αντιδράσεις, πίσω από τις γραμμές της επιβεβαίωσε ένα ακόμα πράγμα στην Πειραιώς.

Πως στη στρατηγική της κυβέρνησης δεν βρίσκεται καμία τροχιά σύγκρουσης άρα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Στη ΝΔ παρά τις σχετικές δηλώσεις, γνωρίζουν πως ποτέ κάποιο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπόρεσε να ωθήσει τη χώρα σε εκλογές απλά επειδή το… ζητούσε, ενώ την ίδια ώρα το σενάριο ατυχήματος, αν και έχει πολλάκις υπολογιστεί, δείχνει για μία ακόμη φορά να πέφτει εκτός.

Αποτέλεσμα είναι στις διαρροές της πλέον και την καθημερινή ρητορική της η ΝΔ να εισάγει το νέο… αφήγημα για “γάτζωμα στην εξουσία”. H αποτυχία να προκληθούν εκλογές οφείλεται πλέον στο «δέσιμο της κυβέρνησης με την καρέκλα».

Οι ευθύνες ωστόσο για το νέο στρατηγικό και επικοινωνιακό αδιέξοδο, όπως αναγνωρίζουν ουκ ολίγα στελέχη της ΝΔ, εντοπίζονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και επιλογές, που βρίσκονται στον εξαιρετικά στενό πυρήνα της ηγεσίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και με το αίτημα για εκλογές να έχει προκαλέσει εκτός του εκλογικού συναγερμού και έντονη νευρικότητα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν και οι πρώτες αντιδράσεις.

Εξάλλου, κανείς δεν έχει ξεχάσει τη… διορία του Μαρτίου του 2017 για να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αυτή την είχε δώσει εμμέσως από το βήμα της Βουλής ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί! Βοηθάει και στη χώνεψη!»

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...