Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσόγονος: Συμφέρον όλων να μην περάσουν οι προτάσεις Σόιμπλε

Χρυσόγονος: Συμφέρον όλων να μην περάσουν οι προτάσεις Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Είναι προς το συμφέρον όλων να μην περάσουν οι ακραίες προτάσεις Σόιμπλε“, τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος σε δηλώσεις του στο Κόκκινο, υπογραμμίζοντας ότι “θα πρέπει να αποδείξουμε συλλογικά ότι έχουμε ισχυρότερο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης από αυτό της αυτοκαταστροφής”.

Με αφορμή τις αντιδράσεις για την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

«Ευχής έργον να μπορούμε να ξοδεύουμε τα λεφτά του προϋπολογισμού χωρίς να ρωτάμε κανέναν. Δεν είμαστε σε αυτό το στάδιο».

«Το ζητούμενο είναι να απεξαρτηθούμε από τον διακρατικό δανεισμό, τα μνημόνια, να πάψουμε να είμαστε δοσομανής χώρα», σημείωσε.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στα δάνεια που δίνονται με τους πιο επαχθείς όρους και ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή καθώς δεν μπορεί να ισχύσει ο διακρατικός δανεισμός μετά το καλοκαίρι του 2018.

Σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων του συνταγματικού τόξου καθώς είναι προς το συμφέρον όλων να μην περάσουν οι ακραίες προτάσεις των δανειστών ενώ πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή αντίδρασης απέναντι τους.

Στην ερώτηση αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης ο K. Χρυσόγονος εξήγησε πως όχι δεν υπάρχει, αλλά δεν θα ωφελήσει ούτε τη Νέα Δημοκρατία ούτε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραλάβει μια χώρα στα όρια της χρεοκοπίας αν το χειρότερο ενδεχόμενο γίνει πράξη.

«Θα πρέπει να αποδείξουμε συλλογικά ότι έχουμε ισχυρότερο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης από αυτό της αυτοκαταστροφής» είπε χαρακτηριστικά εν μέσω του δυσμενούς διεθνούς περιβάλλοντος.

“Η αντιπολίτευση θα πρέπει να βοηθήσει στην κοινή εθνική προσπάθεια και στόχος μας πρέπει να είναι το πώς να αυξήσουμε την διαπραγματευτική μας ισχύ απέναντι σε ακραίες ή και αντιφατικές απαιτήσεις”, επεσήμανε.

Ενώ ανέφερε ότι “κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ότι θα υπάρχει η Ευρωζώνη σε 10 χρόνια από σήμερα τουλάχιστον με στην σημερινή μορφή”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Ο Κασσελάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και συντάσσεται με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...