Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς κατά Σόιμπλε: Αρνείται να παραδεχθεί λάθη και εμμονές

Παππάς κατά Σόιμπλε: Αρνείται να παραδεχθεί λάθη και εμμονές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρίσκεται από την πρωί στην Πάτρα, όπου και επισκέφθηκε το Επιστημονικό Πάρκο, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, και τα γραφεία του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το Επιστημονικό Πάρκο της Πάτρας. Ο πρόεδρος του επιστημονικού φορέα, Βασίλης Αναστασόπουλος τον ενημέρωσε για τη λειτουργία του Πάρκου και τις εταιρίες που είναι εγκατεστημένες σε αυτό, ενώ ο Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους δηλώνοντας ότι «η ανάπτυξη του τομέα των νέων τεχνολογιών, μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή» της νέας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας».

Συνεχίζοντας ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι « η Πάτρα με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017, και με το επιστημονικό προσωπικό και τις υποδομές που διαθέτει, δικαιούται να γίνει η τεχνολογική πρωτεύουσα της χώρας», ενώ δεσμεύθηκε ότι η πολιτεία θα πράξει τα δέοντα για να αναπτυχθεί ο τομέας των νέων τεχνολογιών, αλλά και το μοντέλο του Επιστημονικού Πάρκου να «ταξιδέψει» και σε άλλες περιοχές της χώρας. Παράλληλα επεσήμανε ότι θα πρέπει άμεσα να επιλυθεί και το κτιριακό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο φορέας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης επισκέφθηκε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, Βασίλη Καρδάση. Αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΑΠ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «αξιοποιεί τις δυνατότητες και ανοίγει νέους δρόμους για την εκπαίδευση των νέων και του εργατικού δυναμικού», ενώ σχετικά με τα προγράμματα σπουδών σημείωσε, ότι «το άνοιγμα σε νέες τεχνολογίες είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο πρέπει να καταστεί κομμάτι ενός εθνικού στόχου, για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης στους σχετικούς δείκτες ανάπτυξης των τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Καρδάσης είπε ότι «είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και νομίζω ότι επίκειται μία μεγάλη συνεργασία με το υπουργείο σε μία κατεύθυνση που είναι κοινό όραμα και των δύο».

Στην συνέχεια, ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους. «Το δίκτυο, ως υποδομή, είναι κάτι το ανεκτίμητο» και πρόσθεσε, «πως πάνω στο δίκτυο των ΕΛΤΑ μπορούν να ενταχθούν ποικίλες υπηρεσίες». Ακόμη ο Νίκος Παππάς ανέφερε, ότι «θα πρέπει όλοι μας να υπερβάλλουμε εαυτόν, διότι πολλοί επιθυμούν τα ΕΛΤΑ να είναι ο φτωχός συγγενής αυτής της βαριάς βιομηχανίας και υποδομής των ταχυδρομείων».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Παππάς ερωτηθείς για την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους δανειστές, ανέφερε ότι «η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους», ενώ όσον αφορά την στάση της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «δεν θα έρθει η καταστροφή για την οποία προσεύχονται», κατέληξε ο κ. Παππάς, αφήνοντας αιχμές για την στάση της Νέας Δημοκρατίας.

“Εκλογές το 2019”

Ο Υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος και δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2019, «τα σενάρια αυτά υπάρχουν στα μυαλά όσων πιστεύουν στην Αριστερή παρένθεση», επισημαίνοντας ότι το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το χρησιμοποιεί ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης «για να κρατά το κόμμα του και τους βουλευτές του, μετά το τελευταίο κρεσέντο πολιτικών λαθών».

Απαντώντας σε ερώτημα για τη διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα των εργασιακών και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβει θέση εάν επιθυμεί να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα ή όχι, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές για τους δανειστές και οι βολές προς την Γερμανίας, κατηγορώντας την ότι «αρνείται να παραδεχθεί λάθη και εμμονές».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Πάτρα με την ομιλία του στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές εγκλώβισαν στο γραφείο του τον πρύτανη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...