Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι υπουργοί βγαίνουν στην πρώτη γραμμή του πυρός: Η εντολή Τσίπρα

Ποιοι υπουργοί βγαίνουν στην πρώτη γραμμή του πυρός: Η εντολή Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το Μαξίμου να επιμένει στις κόκκινες γραμμές της μη νομοθέτησης μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018 και την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πρωτοκλασσάτα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου βγήκαν από τα “κάστρα” και ξεκίνησαν την αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία.

Η εντολή του Αλέξη Τσίπρα τις προηγούμενες μέρες ήταν σαφής: “Βγείτε από τα γραφεία σας, μιλήστε με τον κόσμο”.

Η ανάγκη ωστόσο για την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες, δεν αποσκοπεί μονάχα στην προβολή του κυβερνητικού έργου και των επιτευγμάτων, τα οποία όπως τονίζουν κυβερνητικοί παράγοντες “σε διάψευση των καταστροφολόγων υπάρχουν και γίνονται αντιληπτά στην καθημερινότητα του πολίτη”.

Στόχος είναι να αφουγκραστεί η κυβέρνηση την κοινωνία, να συζητηθούν προβλήματα της καθημερινότητας και προτάσεις και όπου είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις. Ό,τι ακριβώς δηλαδή έχει ξεκινήσει να κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον τελευταίο μήνα με τις αλλεπάλληλες περιοδείες του.

Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρωθυπουργός έχει τονίσει πως η κυβέρνηση αυτή, σε αντίθεση με προηγούμενες, λογοδοτεί μονάχα στον λαό και τους πολίτες που την εξέλεξαν, και αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από κλειστά – ή ακόμα και ανοιχτά – υπουργικά γραφεία.

Επιπλέον, δεν είναι μυστικό ότι τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής για τη δίκαιη ανάπτυξη, με την χορήγηση της εφάπαξ 13ης σύνταξης, αποτελούν την αιχμή του δόρατος στη μεγάλη επιχείρηση ανάκτησης του χαμένου δημοσκοπικού εδάφους για την κυβέρνηση, μετά από τη στενωπό των σκληρών μέτρων.

Σε αυτό το πλαίσιο χθες βρέθηκαν σε εξέλιξη τρεις υπουργικές περιοδείες ανά τη χώρα: ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην Κόρινθο, ο Νίκος Παππάς στην Πάτρα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης στην Άρτα, υλοποιώντας, έτσι, αυτό που ονομάτισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία».

Τα μηνύματα όλων κινήθηκαν στην ίδια βάση: Η αξιολόγηση θα κλείσει εντός χρονοδιαγράμματος το Γενάρη χωρίς νέα μέτρα και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στην ίδια βάση κινήθηκαν ωστόσο και τα σκληρά πυρά που εξαπέλυσαν κατά τριών κέντρων: Του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είτε τον κατονόμασαν είτε τον “φωτογράφισαν”, που αν και πάντοτε επικίνδυνος τελεί σε απομόνωση στην Ευρώπη, του ΔΝΤ, που πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη και δεν μπορεί να συνεχίσει τα εγκληματικά και ομολογημένα λάθη του σε βάρος της χώρας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνεχίζει να ποντάρει στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, στοιχιζόμενος πίσω απο τους δανειστές, όπερ επιβεβαιώθηκε και από το ξαφνικό… παρών μετά τη διαρροή του “ναι” για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Την ίδια ώρα δεν είναι τυχαίο πως όλο και πιο έντονα εισάγεται στην κυβερνητική ρητορική δυναμικά ο κίνδυνοο της Ακροδεξιάς που πλανάται τόσο πάνω από τη χώρα όσο και πάνω από την Ευρώπη.

Η στροφή αυτή δεν είναι τυχαία από το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή, καθώς ο κίνδυνος της Ακροδεξιάς – τόσο σε επίπεδο οικονομίας με τον ευρωσκεπτικισμό όσο και σε επίπεδο κοινωνίας με τις ακραίες αντιπροσφυγικές φωνές – αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη ασχέτως ιδεολογικού προσήμου και στενών κομματικών περιχαρακώσεων.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα, τα μείζονα ζητήματα της υψηλής ανεργίας, της υποανάπτυξης και της αποσάρθρωσης του κοινωνικού και προνοιακού κράτους βρίσκουν τις πηγές τους στους κανόνες τυφλής δημοσιονομικής προσαρμογής, για τους οποίους άπαντες “φωτογραφίζουν” τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Τα πρώτα δείγματα γραφής από τις “εκστρατείες” ανά την επικράτεια είναι θετικά, με κυβερνητικά στελέχη να επισκέπτονται χώρους εργασίας, νοσοκομεία αλλά και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, η εντολή του Αλέξη Τσίπρα είναι σαφής και η κυβέρνηση έχει ακόμα πολλά στελέχη που πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...