Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντεπίθεση Τσίπρα: Απέναντι στα ψέματα με οικονομία και περιοδείες

Αντεπίθεση Τσίπρα: Απέναντι στα ψέματα με οικονομία και περιοδείες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το σύνθημα για εφ’ όλης της ύλης αντεπίθεση έδωσε το βράδυ της Τετάρτης το Μέγαρο Μαξίμου με άτυπη ενημέρωση για τα ψεύδη στα οποία βασίζει την αντιπολιτευτική ρητορική της η ΝΔ.

Με ένα μακροσκελές σημείωμα κυβερνητικές πηγές παρέθεταν ένα προς ένα όλα τα σημεία του γαλάζιου αφηγήματος, τα οποία γίνονται “σημαία” και από τη μεγαλύτερη μερίδα των Μέσων που κλιμακώνουν την αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας πως για πρώτη φορά στα επτά χρόνια των μνημονίων το πρόγραμμα κλείνει εντός στόχων και με υπερπελεόνασμα που διανείμεται ως κοινωνικό μέρισμα.

Πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ταυτίζουν πλήρως τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον… προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά και το “success story” που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος από τα οικονομικά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Ενδεικτικό είναι ότι όπως τονίζουν πηγές της Ηρώδου Αττικού, το 2014 έκλεισε με δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ!

Την ίδια ώρα, στο κυβερνητικό επιτελείο στριμώχνουν τη ΝΔ στις αποφάσεις της ενάντια στους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς τα χρήματα της εφάπαξ σύνταξης όχι μόνο δόθηκαν παρά τις αντιδράσεις των ακραίων εκ των δανειστών και των… “φερεφώνων” τους, αλλά διοχετεύθηκαν και στην αγορά και την πραγματική οικονομία μέσα στις ημέρες των γιορτών, δίνοντας ανάσα στις επιχειρήσεις!

Επιπλέον, στη φαρέτρα του Μαξίμου βρίσκεται φυσικά και το μείζον δίλημμα που θέτει στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση: Να δεχθεί άμεσα τα παράλογα μέτρα 4,2 δισ. ευρώ για το 2019, δηλαδή μετά τη λήξη του προγράμματος, όπως ζητά το ΔΝΤ, καθώς και να πάρει θέση για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε “ιδεοληπτικές εμμονές της Αριστεράς”.

Παράλληλα, στα περί φοροεπιδρομής που επικαλείται η ΝΔ, φτάνοντας στο σημείο μάλιστα να υπόσχεται φοροελαφρύνσεις, το Μαξίμου… θυμίζει πως: Η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση για τη φορολογική πολιτική, η οποία κρίθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Επιλέγει να ξεχνά ότι η ίδια μαζί με το ΠΑΣΟΚ, νωρίτερα, είχαν δεσμεύσει τη χώρα με αυτοκτονικές υποχρεώσεις για πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030! Αυτό θα σήμαινε μέτρα 8 δισ. ευρώ μόνο για το 2016, αλλά απετράπη καθώς η σημερινή κυβέρνηση με τη διαπραγμάτευσή της κατάφερε να μειώσει τη δέσμευση των Σαμαρά – Βενιζέλου από το 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,5%! Αντίστοιχα για το 2017, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είχαν δεσμεύσει τη χώρα ξανά με πλεόνασμα 4,5%, το οποίο μετά τη διαπραγμάτευση διαμορφώθηκε στο 1,75%, αποφέροντας δημοσιονομικό όφελος 2,75% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 5 δισ. ευρώ λιγότερα μέτρα. Αυτές ακριβώς τις απαράδεκτες δεσμεύσεις είναι που ξήλωσε και ξηλώνει μία προς μία η σημερινή κυβέρνηση.

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο είναι αυτό του δημόσιου τομέα, ειδικότερα στους τομείς αιχμής, όπως είναι η δημόσια Παιδεία και η δημόσια Υγεία, για τους οποίους το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί την ΝΔ ότι επιχειρεί να φέρει τη «θατσερική λαίλαπα», την ώρα που η κυβέρνηση καταφέρνει παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο βρίσκει χρήματα και πόρους για να κάνει προσλήψεις στην Υγεία και την Παιδεία.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν τις περιοδείες, δίνοντας συνέχεια στην επιχείρηση αδιαμεσολάβητης επαφής με τους πολίτες. Σήμερα και αύριο, ο Α. Τσίπρας θα ρίξει το βάρος στη βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη –Αλεξανδρούπολη), ενώ μόνο χθες ο Χρ. Βερναρδάκης ήταν στην Τρίπολη, ο Σ. Φάμελος στους Δήμους της Β’ Θεσσαλονίκης και η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας (Π. Κουρουμπλής –Ν. Σαντορινιός) «όργωνε» τα Δωδεκάνησα.

Τα μηνύματα από όλες τις περιοδείες, έτσι όπως φτάνουν στο Μ. Μαξίμου, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά: ούτε αντισυγκεντρώσεις ούτε διαμαρτυρίες πολιτών (που και αυτές εύλογες θα ήταν σε μεγάλο βαθμό), αντιθέτως μεγάλος αριθμός πολιτών, ειδικότερα εργαζομένων, συγκεντρώνεται για να ακούσει τις απαντήσεις των κυβερνητικών στελεχών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Eurostat εκθέτει Μητσοτάκη: «Δευτεραθλήτρια» στον πληθωρισμό τροφίμων η Ελλάδα στην Ευρώπη

Δημοσκόπηση: Ο Δένδιας μακράν ο δημοφιλέστερος υπουργός – Το «κομματικό» προφίλ των αναποφάσιστων

Τώρα ο Μητσοτάκης θέλει να εφαρμοστεί στο ακέραιο η Συμφωνία των Πρεσπών

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...