Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τακτική Τσίπρα πάνω στα… κουσούρια του Μητσοτάκη

Η τακτική Τσίπρα πάνω στα… κουσούρια του Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κατάπαυση πυρός με αφορμή το Κυπριακό και το τετ α τετ Τσίπρα – Μητσοτάκη ήταν ιδιαίτερα… σύντομη, με την “εκεχειρία” να σπάει με τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε το Μαξίμου στα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα των… γενεθλίων του στην ηγεσία της ΝΔ.

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου έχει καταστεί σαφές πως αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και η προσωπική σύγκριση των δύο πολιτικών αρχηγών.

Και αυτό, διότι αποτελεί παγιωμένη άποψη – και επιβεβαιώνεται και από όλες τις μετρήσεις που έχουν στη διάθεσή τους στο Μαξίμου – πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χαίρει της… εκτίμησης της κοινωνίας και των πολιτών, παρά τις δυσκολίες των πεπραγμένων της κυβέρνησης Τσίπρα.

Έτσι, στην Ηρώδου Αττικού επιχειρούν να δράσουν σε διπλό ταμπλό: Αφενός να προχωρήσουν με την υλοποίηση του σχεδιασμού για το πρόγραμμα πρεοκειμένου να επιτευχθεί η έξοδος από την κρίση στο τέλος του 2018 και αφετέρου να αποδομείται σε καθημερινή βάση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από αμείλικτα ερωτήματα που αφορούν τόσο το… πλούσιο παρελθόν του, όσο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του θέσεις που όπως τονίζεται, “εξυπηρετούν μία μικρή ολιγαρχία και βάλλουν κατά της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Για αυτό το λόγο και στο Μαξίμου σφυροκοπούν τον Κυριάκος Μητσοτάκη για το…. έωλο οικονομικό του πρόγραμμα που κρύβει πολύ «αίμα»: με μειώσεις δαπανών και αντίστοιχα κοινωνικού κράτους (δημόσια Υγεία και Παιδεία). Με καλά κρυμμένη την εναλλακτική πρότασή του για το Ασφαλιστικό, αφού στην πραγματικότητα δεν αποκαλύπτει το σχέδιό του για «ψαλίδι» στις συντάξεις, όπως άλλωστε είχε δεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, υποστηρίζουν από το Μ. Μαξίμου.

Προκύπτει εξάλλου ότι οι αναλυτές της κυβέρνησης έχουν λόγους να βάζουν τα «ρέστα» τους στους συνταξιούχους (ίσως γιατί μέσω αυτών συντηρούνται πολλές οικογένειες πια…). Όχι μόνο πήρε την απόφαση για την «ενίσχυση των 1,6 εκατομμυρίου χαμηλοσυνταξιούχων» (από τη σχετική, χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού), αλλά και ζητά επιπλέον, από τον Κ. Μητσοτάκη να στηρίξει δημόσια το μέτρο.

Και με την ευκαιρία (ευκαιρία που θα δούμε πολλές φορές να επαναλαμβάνεται), το Μέγαρο Μαξίμου ζητά από τον αρχηγό της ΝΔ να ξεκαθαρίσει τι συνεπάγεται η εξαγγελία του για δύο συντελεστές ΦΠΑ, στο 11% και 22%. Για τα φάρμακα (που είναι θέμα που «καίει» τους συνταξιούχους) αφενός, τα οποία σήμερα είναι στο χαμηλό ΦΠΑ 6,5%, για το ηλεκτρικό ρεύμα αφετέρου, το οποίο σήμερα είναι στο μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ. «Αν ισχύουν τα όσα διαρρέουν για ένταξη των φαρμάκων στο 22%, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα πρέπει να το γνωρίζουν από σήμερα. Διαφορετικά τι “συμφωνία αλήθειας” είναι αυτή!…», σχολίαζε χθες βράδυ το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ενώ βασικό αφήγημα του Μέγαρο Μαξίμου (εντελώς απαραίτητο ιδίως στην περίπτωση που διακοπεί η κυβερνητική θητεία) είναι ότι οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα που διαπραγματεύεται, με μπρος –πίσω, αλλά πάντως διαπραγματεύεται, και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δέχεται ό,τι του πουν οι δανειστές. Υπάρχουν «δεσμοί αίματος» με τους πλέον ακραίους εκ των δανειστών, ισχυρίστηκαν χθες από το πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...