Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καρφώνει” ΝΔ η ΑΔΕΔΥ για τους εκπαιδευτικούς “φαντάσματα”

“Καρφώνει” ΝΔ η ΑΔΕΔΥ για τους εκπαιδευτικούς “φαντάσματα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον της ΝΔ εξαπέλυσε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την ανακοίνωση του τομέα Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκπαιδευτικούς “φαντάσματα” που βρίσκονται στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Για άλλη μια φορά, τις τελευταίες μέρες, στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας μπήκε το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της χώρας μας. Ο τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας (με σχετική ερώτηση στη Βουλή) «καταγγέλλει», χωρίς κανένα στοιχείο, ότι στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας υπάρχουν εκπαιδευτικοί ‘φαντάσματα’» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως σημειώνει, «oι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση και το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν καλά πως η Δημόσια Εκπαίδευση, ιδιαίτερα στα χρόνια των Μνημονίων, κρατιέται όρθια χάρη στην αυταπάρνηση, το φιλότιμο και την ευσυνειδησία των δημόσιων εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών».

«Δεν αποτελεί έκπληξη η στόχευση της ΝΔ συνολικά στον Δημόσιο Τομέα και ιδιαίτερα στη δημόσια εκπαίδευση. Αποτελεί δείγμα της νεοφιλελεύθερης αντίληψής τους και της εμμονής τους να συρρικνώσουν τον Δημόσιο Τομέα και κατ’ επέκταση και το δημόσιο σχολείο οδηγώντας το στην ιδιωτικοποίηση και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης. Κανένας βέβαια δεν ξεχνά τις απολύσεις των χιλιάδων εκπαιδευτικών από τις δομές της Τεχνικής Εκπαίδευσης, που έγιναν εν μία νυκτί, από την Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ και καταγγέλλει τον τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας που «καταφέρεται συκοφαντικά απέναντι στους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης της χώρας μας. Το Δημόσιο Σχολείο δεν έχει ούτε «φαντάσματα» ούτε «ξωτικά» παρά μόνο εκπαιδευτικά κενά με ανάγκη άμεσων μόνιμων διορισμών, έπειτα από πολλά χρόνια αδιοριστίας».

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ παράλληλα, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία «συνεχίζει να εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας στην απόλυση περισσότερους από 3.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω των περικοπών που έκανε. Ο Υπουργός Παιδείας, μάλιστα, ο οποίος για μία ακόμη σχολική χρονιά δεν πραγματοποίησε τους αναγκαίους διορισμούς στην Εκπαίδευση, ομολόγησε πρόσφατα ότι η «υλοποίηση των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ είναι προϋπόθεση για τους όποιους μελλοντικούς διορισμούς στην Εκπαίδευση».

Ταυτόχρονα τόσο ο σημερινός όσο και ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας ενέπαιζαν και συνεχίσουν να εμπαίζουν 150.000 άνεργους εκπαιδευτικούς, εξαγγέλλοντας κάθε τόσο 20.000 μόνιμους διορισμούς οι οποίοι δεν υλοποιούνται ποτέ».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαιτεί, τέλος, από την κυβέρνηση να «προχωρήσει τώρα στην κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...