Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συζήτησαν Κοτζιάς-Κουμουτσάκος για το Κυπριακό

Τι συζήτησαν Κοτζιάς-Κουμουτσάκος για το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε ενδελεχώς τον κ. Κουμουτσάκο για τις εργασίες της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό, καθώς και για το περιεχόμενο της πρώτης ημέρας των συνομιλιών που ξεκίνησαν την Τετάρτη στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, σε τεχνικό επίπεδο.

Σε δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, με έμφαση στο ζήτημα της παρωχημένης λογικής των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι η έως σήμερα προσπάθεια για δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση έχει δυναμική που επιτρέπει συγκρατημένη αισιοδοξία και πρέπει να συνεχισθεί.

«Γι’ αυτό, Κύπρος και Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει η διαδικασία επίλυσης όμηρος της τουρκικής αδιαλλαξίας. Τόνισα στον κ. Κοτζιά ότι στην προσπάθεια αυτή, θεμελιώδης, απαράβατη αρχή είναι ότι η άρρηκτη ομοψυχία και ο συνεχής συντονισμός Αθήνας – Λευκωσίας είναι εθνική επιταγή», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Κούρδος τουρκεμένος Φιντάν θέλει μοιρασιά των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας με την Τουρκία – Τι λένε ελληνικές διπλωματικές πηγές

Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» – Κοινό αμυντικό αφήγημα με Ελλάδα και Κύπρο.

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση: «Δεν είναι όλα επικοινωνία – Χωρίς αγρότες, δεν υπάρχει χώρα»

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...