ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η Χαμάς σχεδιάζει επανάληψη της 7ης Οκτωβρίου στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια
Οι Ισραηλινοί καταλαμβάνουν τον τουρκικό τζιχαντιστικό στολίσκο που έπλεε προς τη Γάζα
Η Τουρκία καταδίκασε την αναχαίτιση του τουρκικού τζιχαντιστικού στολίσκου από το Ισραήλ: «Πράξη πειρατείας» λένε οι νεο-οθωμανοί πειρατές
Αλέξης Τσίπρας: «Ούτε νωρίς ούτε αργά, τώρα είναι η ώρα» - 26 Μαΐου το νέο κόμμα
Το ΚΥΣΕΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τις δύο φρεγάτες Bergamini
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σαφή προς όλους τους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους με τους οποίους συνομίλησε, κατέστησε ο Αλέξης Τσίπρας τη θέση της Αθήνας ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια λύση στην Κύπρο με εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα, στα πρότυπα της Ζυρίχης.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της Καθημερινής Κύπρου, οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες συμφωνούν με την ελληνική θέση, όχι όμως με ιδιαίτερο δυναμισμό.
Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι η θέση της είναι αδύναμη και επισημαίνουν ότι μέχρι το τέλος της διαδικασίας η Άγκυρα θα προβεί σε πολλούς ελιγμούς για να διασώσει το «κεκτημένο» της Ζυρίχης με άλλη μορφή.
Παράλληλα, ερωτηματικό προκαλεί η πραγματική στάση του Λονδίνου, καθώς διπλωματικός παράγοντας κάνει λόγο για «ακροβασίες».
Στο μεταξύ, μετά τη σύναξη των τεχνοκρατών στο Μον Πελερέν, η Διάσκεψη για την Κύπρο θα επαναληφθεί την πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου στη Γενεύη, πιθανότατα ξανά σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, καθώς η διαφορά αντιλήψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα καθιστά πολύ δύσκολες στην παρούσα φάση συναντήσεις σε υψηλότερο επίπεδο.
























































