Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναντήσεις με τους Έλληνες της Γαλλίας είχε ο Πλευράκης στο Παρίσι

Συναντήσεις με τους Έλληνες της Γαλλίας είχε ο Πλευράκης στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού κ. Δημήτρης Πλευράκης βρέθηκε στο Παρίσι, 24 και 25 Ιανουαρίου 2017, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους και προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας στη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο κ. Πλευράκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον μεγάλο Έλληνα μουσικό Βαγγέλη Παπαθανασίου και να τον ευχαριστήσει για τη μεγάλη και διαρκή προσφορά του στον Ελληνικό Πολιτισμό όπου τόσο απλόχερα και αφιλοκερδώς παρέχει.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Παρίσι, παραβρέθηκε και στα εγκαίνια της έκθεσης – εγκατάστασης με τίτλο: «The Land of D€mocra$¥» του Μάικ Πετράκη, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και πραγματοποιείται στο Ελληνικό Σπίτι σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Γαλλία και την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων.

Η έκθεση, η οποία αναφέρεται με κριτική προσέγγιση στη φυσιογνωμία και τις λειτουργίες της Δημοκρατίας από καταβολής της έως σήμερα, έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων, στην Ελληνική Πρεσβεία στη Χάγη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Πλευράκης, ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων για το σημαντικό έργο που προσφέρει στον Ελληνισμό της Γαλλίας και μετέφερε τόσο τις προσωπικές του ευχές όσο και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος.

Ο κ. Πλευράκης τόνισε το έργο που επιτελεί ο απόδημος ελληνισμός στο Παρίσι για την Ελλάδα και επεσήμανε το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στηρίζει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία της ομογένειας για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Αναφέρθηκε επίσης, στους στόχους για τη νέα χρονιά, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι εκδηλώσεις για το έτος Καζαντζάκη.

Δήλωσε επίσης, ευτυχής να βρίσκεται στο προσφάτως ανακαινισμένο κτήριο του Ελληνικού Σπιτιού, σε έναν πανέμορφο χώρο όπου είναι τυχερή η ομογένεια να έχει στη διάθεσή της για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία κα Μαρία Θεοφίλη λαμβάνοντας το λόγο ευχαρίστησε τον κ. Πλευράκη για την παρουσία του στα εγκαίνια της έκθεσης και αναφέρθηκε στην σύγχρονη και κριτική ματιά του καλλιτέχνη απέναντι στην έννοια της Δημοκρατίας που καθιστά την έκθεση ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων κα Σέτα Θεοδωρίδη καλωσόρισε στο Ελληνικό Σπίτι τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή κ. Πλευράκη λέγοντας ότι η επίσκεψή του αυτή αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης εποικοδομητικής συνάντησης που είχε η ελληνική ομογένεια με τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κόκκινου και τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΓΓΑΕ στην υποστήριξη του απανταχού ελληνισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...