Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Μητσοτάκης ζητά και στον ύπνο του εκλογές – Το “κόλπο” με τη Μέρκελ

Γιατί ο Μητσοτάκης ζητά και στον ύπνο του εκλογές – Το “κόλπο” με τη Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το προγραμματισμένο τετ α τετ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ ως ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής του πορεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο στις 13 Φεβρουαρίου, ζητώντας επί της ουσίας το πράσινο φως για την πολιτική αλλαγή, την οποία ευαγγελίζεται όπου βρεθεί και όπου σταθεί ειδικά τις τελευταίες ημέρες.

Η κατακόρυφη αύξηση της έντασης στο αίτημα για εκλογές λοιπόν στη γαλάζια ρητορική δεν είναι τυχαία, καθώς μεσούσης της δεύτερης αξιολόγησης στην Πειραιώς επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα ενόψει του ραντεβού του Βερολίνου.

Το κεντρικό μήνυμα, το οποίο στέλνει η ΝΔ στους ομογάλακτούς της, δεν είναι άλλο από την μεταρρυθμιστική προσήλωση του Κ. Μητσοτάκη στα όσα ζητούν οι δανειστές “και σε άλλα τόσα” δικής τους έμπνευσης, όπως είχε εξάλλου διαμηνύσει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ ενός μηνός σε συνέντευξή του στους Finacial Times.

Παράλληλα ωστόσο, μία καλύτερη ανάγνωση της γαλάζιας ρητορικής επιβεβαιώνει πως αυτό που επί της ουσίας ετοιμάζεται να ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μία παράφραση του “βάστα Σόιμπλε”. Και αυτό διότι από τη μία καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί εάν δεν μπροεί να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση – χωρίς να παίρνει θέση για το αν πρέπει να υπογραφούν τα παράλογα μέτρα 4,5 δισ. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ εκτός προγράμματος – και από την άλλη επισκέπτεται το Βερολίνο ζητώντας εκλογές – άρα και επιμονή στις απαιτήσεις που ωθούν την σημερινή κυβέρνηση πιο κοντά στις κάλπες.

Για αυτόν τον λόγο και παράλληλα με το αίτημα για εκλογές, εδραζόμενο στην καταστροφολογία, γαλάζια στελέχη υπογραμμίζουν τη σημασία της ιδιοκτησίας του προγράμματος, που η κυβέρνηση ουδέποτε έχει δεχθεί να λάβει.

Με τον τρόπο αυτό στη ΝΔ επιχειρούν να θέσουν την ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη – Μέρκελ ως τετελεσμένη μέσα από τη δημόσια συζήτηση, καθώς τυχόν κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αποτελεί “ταφόπλακα” στην όποια προοπτική επανάκαμψης της ΝΔ στα κυβερνητικά έδρανα αλλά και φέρνει έντονα σύννεφα στην Προεδρία Μητσοτάκη, αφού για δεύτερη φορά θα έχει ποντάρει τα ρέστα του σε εκλογές και θα μείνει με τα διαπιστευτήρια υποταγής…

Ερωτηματικό αποτελεί ωστόσο η στάση που θα τηρήσει η Γερμανίδα Καγκελάριος στο αίτημα Μητσοτάκη, δεδομένου ότι αυτό εκτός από νέο πυρήνα αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη εν μέσω του εκλογικού για τη Γερμανία 2017, θα αποτελέσει και θρυαλλίδα εξελίξεων στην αποδεδειγμένα πλέον ανακάμπτουσα οικονομία, την οποία τόσο πολύ κατά τα λοιπά θέλει να φροντίσει ο κ. Μητσοτάκης…

Το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη Γερμανία Καγκελάριο δεν θα γίνει φυσικά γνωστό, ωστόσο η ένταση και το περιεχόμενο της γαλάζιας ρητορικής τις δύο εβδομάδες μετά το τετ α τετ θα δώσουν κάποια σαφή δείγματα προς αποκρυπτογράφηση…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...