Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Wall Street Journal: Αυτές είναι οι τρεις επιλογές του Τσίπρα

Wall Street Journal: Αυτές είναι οι τρεις επιλογές του Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις επιλογές έχει αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, που επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση, μετά την αναζωπύρωση της διαμάχης ΔΝΤ-ΕΕ.

Πρώτη επιλογή: Yποχώρηση

Σ’ αυτό το σενάριο, αναφέρει το  δημοσίευμα της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας, “ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί τα επιπλέον μέτρα λιτότητας, προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετάσχει πλήρως στο πρόγραμμα βοήθειας”.

“Μία τέτοια κίνηση”, εξηγεί η WSJ, “θα φέρει σε δύσκολη θέση τη Γερμανία, η οποία δεν θα έχει περαιτέρω περιθώρια ελιγμών, ως προς το ζήτημα του χρέους.
Παράλληλα, η γρήγορη επίλυση της τρέχουσας ταραχής θα συνεπάγεται την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, την άρση της αβεβαιότητας και την επιτάχυνση της ανάκαμψης”.

Δεύτερη επιλογή: Αντίσταση

Ο Αλ. Τσίπρας, αναφέρει η WSJ, “θα μπορούσε να αρνηθεί τις νέες απαιτήσεις των δανειστών και να επιμείνει στο αίτημα για «χαλάρωση» της λιτότητας, βρίσκοντας ευήκοα ώτα στους κόλπους της ΕΕ”.

“Σε ένα τέτοιο σενάριο όμως, οι διαπραγματεύσεις θα παραταθούν έως το καλοκαίρι και η Ελλάδα θα βρεθεί με το μαχαίρι στο λαιμό, δεδομένης της ανάγκης αποπληρωμής ομολόγων. Το ήδη τεταμένο κλίμα, ενδεχομένως, θα επιβαρυνθεί από τις επικείμενες εκλογές στη Γερμανία”.

Tρίτη επιλογή: Εκλογές

“Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να διαφύγει το αδιέξοδο, θα μπορούσε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές”.

Κατά τη WSJ, σ’ αυτό το σενάριο, “ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί και θα ηγηθεί της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης”.

“Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις και θα κληθεί να προχωρήσει τάχιστα σε έναν επίπονο συμβιβασμό”, καταλήγει το δημοσίευμα..

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σλοβακία: Ακριβότερη η βενζίνη για αλλοδαπούς οδηγούς και αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

Κατώτατος μισθός: Στα 920 ευρώ μεικτά, με αύξηση 1,3 ευρώ την ημέρα, εν μέσω σαρωτικής ακρίβειας

Στη Βουλή το ζήτημα της «Φωνής της Ελλάδας» με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο 28/03 στη Λαμία: Για «αυτά που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε μαζί»

WSJ: Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.000 επίλεκτους στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...