Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Πρέπει και οι εταίροι μας να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους

Παυλόπουλος: Πρέπει και οι εταίροι μας να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Εμείς θα τηρήσουμε όλες στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει υπό τον όρο, ότι και εταίροι μας να τηρήσουν τις δικές τους”, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Πρέβεζα, όπου βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Χαράλαμπο.

“Οι υποχρεώσεις αυτές εκπληρώνονται αυτές εκπληρώνονται μέσα σε ένα ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δεν είναι νοητό να παραβιάζεται σε οιεσδήποτε συνθήκες”, υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή αναγόρευσης του σε επίτιμο δημότη Πρέβεζας, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής, που τα τελευταία χρόνια έδωσαν ανάπτυξη και προοπτικές στον τόπο.

Επεσήμανε ότι η γέφυρα του Ρίου χρηματοδοτήθηκε και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να τονίσει ότι όλα τα μεγάλα έργα δεν θα είχαν γίνει εάν η χώρα δεν μετείχε στην ΕΕ και στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

“Αυτό το γεγονός, που πρέπει να θυμόμαστε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος και σήμερα, δίνει τη μάχη παραμονής μέσα στη ΕΕ και μέσα στη Ευρωζώνη που είναι ο δρόμος μας, είναι ότι η Ελλάδα δεν θα ήταν η ίδια εάν δεν μετείχε στη ΕΕ και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης” ανέφερε συγκεκριμένα.

“Εμείς δεν εννοούμε την ύπαρξη μας έξω από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, αλλά και η Ευρώπη δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την Ελλάδα, όχι μόνο στον ευρύτερο χώρο της αλλά και στον στενό της πυρήνα την ευρωζώνη” συνέχισε. “Ελλάδα και Ευρώπη είναι έννοιες αλληλένδετες, και αυτό σας είπα και πάλι.. Εμείς το έχουμε συνειδητοποιήσει. Τούτος ο λαός, με τόσες θυσίες παραμένει… Αλλά το συνειδητοποιούν και οι εταίροι μας. Το συνειδητοποιούν τώρα όταν ακριβώς λένε πως δεν είναι νοητή η ευρωζώνη παρά μόνο ενωμένη”, σημείωσε ο Πρ. Παυλόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...