Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ράγισε η καρδιά του Τσίπρα από τα δάκρυα Ελληνίδας της Ουκρανίας – Ποια εντολή έδωσε στον Κουίκ

Ράγισε η καρδιά του Τσίπρα από τα δάκρυα Ελληνίδας της Ουκρανίας – Ποια εντολή έδωσε στον Κουίκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά απαντώντας σε ερωτήσεις και άλλων ΜΜΕ, είπε τα εξής σχετικά με τη συνάντηση στο Κίεβο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, με την Ομοσπονδία και τους/τις Προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας:

«Ο Πρωθυπουργός στο Κίεβο, εκτός από τα πολιτικά θέματα της ατζέντας, έδωσε πολύ μεγάλη έμφαση και στο θέμα της Ομογένειας σε μια εμπόλεμη περιοχή.

»Θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Ομογένεια εκεί. Και πρέπει να σας πω ότι ήταν εξαιρετικά συγκινητική και φορτισμένη η συνάντηση που έγινε στο Κίεβο με τους Προέδρους όλων των Κοινοτήτων που ήρθαν από όλη την Ουκρανία, αλλά με μεγαλύτερη την εκπροσώπηση από τις πλευρές της νοτιοανατολικής περιοχής, της Μαριούπολης, εκεί που είναι και οι εμπόλεμες περιοχές, εκεί όπου δυστυχώς τα βράδια και όχι μόνο, ακούγεται η χρήση των όπλων.

»Αυτό που είναι πολύ συγκινητικό, αφορά μία Ελληνίδα της Ομογένειας, από τα χωριά της Μαριούπολης, η οποία μίλησε και όσο μίλαγε δάκρυζε. Έκλαιγε.

»Και γι’ αυτό όταν τελείωσε η σύσκεψη την πλησίασε ο Πρωθυπουργός και την πήρε αγκαλιά.

»Και γι’ αυτό και έδωσε εντολή και ενημέρωσε και σχετικά την κυβέρνηση της Ουκρανίας, ότι την άλλη εβδομάδα θα πρέπει να κατέβω, ως αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών, να πάω κοντά τους, σε όλη τη περιοχή Μαριούπολης, σε όλη την εμπόλεμη ζώνη, όπου ζουν Έλληνες ομογενείς και να τους δω.

»Πάντως, πρέπει να επισημάνω τα εξής: Ότι όλοι οι Ομογενείς, ήλθαν στη συνάντηση με το κεφάλι ψηλά.

»Οι νεκροί τους και οι τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά, τα κατεστραμμένα σπίτια τους και η ανεργία, δεν τους απομακρύνει από το τόπο τους.

»Μένουν εκεί, σε μία πολύ δύσκολη περιοχή, με την Ελλάδα να κτυπάει στη καρδιά τους. Και ζητώντας τα ελάχιστα. Με απόλυτη αξιοπρέπεια.

»Από τον Πρωθυπουργό ζήτησαν επιτάχυνση διαδικασιών για την έκδοση της κάρτας των Ομογενών, ζήτησαν αποστολή φαρμάκων και ενός ασθενοφόρου και καλοκαιρινό εκπαιδευτικό και παραθεριστικό πρόγραμμα για νεολαίους, μακριά από τον ήχο των όπλων.

»Ο κ. Τσίπρας, παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, ανήγγειλε πρόγραμμα φιλοξενίας στην Ελλάδα το καλοκαίρι για ηλικιωμένους – συνταξιούχους και ανακοίνωσε ότι διατηρούνται πλήρως τα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών, όπως και τα προγράμματα ενίσχυσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας που εδρεύει στη Μαριούπολη.

»Προγράμματα που εκπονεί η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού με επικεφαλής τον κ. Μιχάλη Κόκκινο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Τουλάχιστον 133 νεκροί στο μακελειό στη Μόσχα

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση θα τιμωρηθούν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...