Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όταν ο Βενιζέλος ήταν υπέρ του δημοψηφίσματος, πριν πάρει “γραμμή” από τον Μπαρόζο!

Όταν ο Βενιζέλος ήταν υπέρ του δημοψηφίσματος, πριν πάρει “γραμμή” από τον Μπαρόζο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μας υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με non paper που έστειλε στον Τύπο, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δύο ημέρες πριν τη συνάντηση των Καννών, ήταν υπέρ του δημοψηφίσματος.

Μετά, όταν γύρισαν από εκεί, όπως όλοι θυμάστε, όχι μόνο άλλαξε γραμμή αλλά και ενορχήστρωσε “αποστασία” βενιζελικών βουλευτών για να ρίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σήμερα ξέρουμε όλοι τι είχε συμβεί στα παρασκήνια.

Είχε πάρει γραμμή από τον Μπαρόζο να ρίξει τον πρωθυπουργό και να έρθει στη θέση του ο Λουκάς Παπαδήμος.

Προσοχή. Δεν σημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν κανένας ήρωας. Εκείνος τα έκανε μούσκεμα, εκείνος έχασε τη μπάλα.

Αλλά εάν θυμάστε, εκείνες τις ημέρες, είχε προηγηθεί η μεγαλειώδης εξέγερση της 28ης Οκτωβρίου 2011, όταν ο ελληνικός δημοκρατικός λαός εκδίωξε από τις εξέδρες των επισήμων τους μνημονιακούς.

Πανικόβλητος ο Γιώργος Παπανδρέου, στην υποψία ότι πλησίαζε εξέγερση ή… πραξικόπημα (διάφορες τέτοιες συνωμοσίες περί επέμβασης του στρατού είχε δημοσιεύσει εκ των υστέρων το ΒΗΜΑ) αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, αντιλαμβανόμενος ότι ο λαός ήταν οργισμένος μαζί του.

Αντί, όμως, να εξελιχτούν τα πράγματα σύμφωνα με τις επιθυμίες του ξεσηκωμένου λαού, η κατάσταση μεθοδεύτηκε και εκτονώθηκε με την παραίτηση Παπανδρέου και το σχηματισμό της κυβέρνησης του τραπεζίτη.

Διαβάστε το απόσπασμα που έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο και σε βίντεο:

Ευάγγελος Βενιζέλος. Στις 31 Οκτωβρίου 2011, δύο ημέρες δηλαδή πριν τη συνάντηση των Καννών, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έλεγε:

«Φίλες και φίλοι, η χώρα ζει ένα δράμα και από το δράμα αυτό πρέπει να λυτρωθεί. Πιστεύω πως η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, η προσφυγή στην άμεση βούληση του ελληνικού λαού, είναι η λύτρωση από το δράμα που βιώνει η χώρα και εμείς μαζί με τη χώρα..».

Και συνέχισε λέγοντας: «Τώρα ο ίδιος ο πολίτης μετά την στήριξη που θα προσφέρει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη κυβέρνηση, θα κληθεί να απαντήσει με μια λογική συνοχή και συνέπεια, με αρχή, μέση και τέλος: Είμαστε υπέρ της Ευρώπης; Είμαστε υπέρ της Ευρωζώνης; Είμαστε υπέρ του ευρώ; Θεωρούμε ότι το ισοζύγιο είναι θετικό; Θεωρούμε ότι πρέπει να μείνουμε σ’ αυτή την ομάδα των ανεπτυγμένων κρατών και δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα της δραχμής, ή στην Ελλάδα του ’60 ή του ’50; Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς και υπεύθυνοι; Θεωρούμε ότι είναι καλό να χρωστάς στις τράπεζες διεθνώς 100 δισ. λιγότερα και όχι 100 δισ. περισσότερα; Είναι καλό το χρέος σου να τείνει προς το 120% και όχι προς το 240%;».

Και ολοκλήρωσε την ομιλία του με το εξής: «Πιστεύω, λοιπόν, φίλες και φίλοι, ότι η πρωτοβουλία που πήρε ο Πρωθυπουργός, αυτό που ανακοίνωσε και για την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και για την οργάνωση της διαπραγμάτευσης, για την ολοκλήρωση του σχήματος, του νέου προγράμματος και του νέου τρόπου συμμετοχής των ιδιωτών και για το δημοψήφισμα που θα έρθει να τα επικυρώσει ή να τα ανατρέψει όλα αυτά -αλλά ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του- είναι μια διαδικασία δημοκρατικά και εθνικά εκτονωτική και λυτρωτική».

Ναι, ναι, αυτό είπε: λυτρωτική λύση το δημοψήφισμα, δημοκρατικά και εθνικά εκτονωτική λύση. Και δεν το είπε μόνον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και δημόσια, στον ΑΝΤ1.

Άρα δεν ήταν μόνος του ο Παπανδρέου. Συμφωνούσε και υπερθεμάτιζε και ο αντιπρόεδρός του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Πότε άλλαξε θέση;

Όταν, όπως λέει το ρεπορτάζ των FT, συναντήθηκε με τον Μπαρόζο, μυστικά χωρίς να ενημερώσει τον πρωθυπουργό του, και συμφώνησε να «σκοτώσει» το δημοψήφισμα, πρωθυπουργός στη θέση του Παπανδρέου να γίνει ο Παπαδήμος, να μπει στην κυβέρνηση και η Ν.Δ., να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο και να γίνουν εκλογές σε έξι μήνες. Ο Μπαρόζο στη συνάντηση αυτή ενημέρωσε τον Βενιζέλο ότι προηγουμένως είχε μιλήσει και συμφωνήσει με τον Σαμαρά σ’ αυτόν τον «πολιτικό οδικό χάρτη».

Θυμηθείτε, επίσης, τι είχε προηγηθεί μερικές ημέρες πριν, όταν ο ξεσηκωμός του δημοκρατικού λαού τρομοκράτησε ντόπιους και ξένους.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου “ισχυροποιήθηκε” η Χρυσή Αυγή.

Το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα “πνίγηκε” από τη στιγμή που η αγανάκτηση πέρασε ως πρακτική στους χρυσαυγίτες, ενώ οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες, διότι όταν συνέβαιναν όλα αυτά παρακολουθούσε δίχως να καταλαβαίνει τι του γίνεται…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...