ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντομπρόβσκις “τα χώνει” στο ΔΝΤ για τα στοιχεία για την Ελλάδα

Ο Ντομπρόβσκις “τα χώνει” στο ΔΝΤ για τα στοιχεία για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονη κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) άσκησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως.

«Το πρόβλημα είναι ότι τα στοιχεία του Ταμείου για την Ελλάδα είναι απαισιόδοξα» τόνισε, μεταξύ άλλων και κάλεσε την Κριστίν Λαγκάνρτ να ευθυγραμμίσει αυτά τα λαθεμένα στοιχεία με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Όσον αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, κατέστησε αναγκαία την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει, αν όλες οι πλευρές κάνουν μία επιπλέον προσπάθεια.

Κάνοντας ειδική μνεία στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, διαβεβαίωσε ότι είναι «πραγματικά μικρό» το κενό που χωρίζει Ελλάδα και δανειστές, από τον καθορισμό του δημοσιονομικού στόχου.

Αναφορικά με τις αξιώσεις περί νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ότι το Eurogroup είναι «ανοιχτό» στο ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, πως η επιλογή του «κουρέματος» είναι εκτός του τραπεζιού.

Τέλος, εξαίροντας τις επιδόσεις της Ελλάδας, χαιρέτισε την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων και επανέλαβε ότι η εφαρμογή του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε κίνδυνο τα αγροτικά κονδύλια της Ελλάδας χωρίς πρόσθετες διορθώσεις, προειδοποιεί η Κομισιόν

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να μπει τάξη στη «ζούγκλα» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στην «αναρχία» των ινφλουένσερς

Κομισιόν: Απαγόρευση της πρόσβασης των παιδιών κάτω των 13 ετών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...