Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

FAZ: Θέλει ο Σόιμπλε να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης;

FAZ: Θέλει ο Σόιμπλε να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Θέλει ο Σόιμπλε να κυβερνήσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;”, είναι ο τίτλος άρθρου της Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο οποίο η γερμανική εφημερίδα διερωτάται “γιατί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλάει δημόσια για το Grexit; Υπάρχει πραγματική διένεξη ή κρύβεται προεκλογική τακτική;”.

Η FAZ εκτιμά πως πως εκτός από τα προεκλογικά οφέλη στη Γερμανία στα οποία ενδέχεται να ελπίζει ο Β. Σόιμπλε, ίσως υπάρχει και κάτι άλλο.

«Εκτός από τις σημαντικές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, ίσως τον υπουργό Οικονομικών να ενδιαφέρει ποιος θα σχημάτιζε μια καινούρια κυβέρνηση στην Ελλάδα, εάν γίνονταν σύντομα εκλογές. Και αυτός, εδώ και καιρό, δεν είναι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η δημοφιλία έχει πληγεί εξαιτίας των περικοπών» γράφει η FAZ.

Εστιάζοντας στη συνέχεια στη Νέα Δημοκρατία, η εφημερίδα παρατηρεί ότι «το κόμμα έχει εν μέρει ανανεωθεί και κυρίως διαθέτει έναν νέο πρόεδρο, ο οποίος δεν θεωρείται μόνο στην Ελλάδα ως καλύτερη εναλλακτική: Ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι 48 ετών, σπούδασε στο Χάρβαρντ και στο Στάνφορντ ενώ εργάστηκε για την τράπεζα Chase Manhattan και για την εταιρεία McKinsey στο Λονδίνο και υπό τον Σαμαρά ως υπουργός προχώρησε σε διοικητικές μεταρρυθμίσεις».

Αναφερόμενη στις συναντήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο η FAZ σημειώνει:

«Εάν η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών διαθέτουν χρόνο, σημαίνει πως δεν πρόκειται για κάτι δευτερεύον. Και πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια συνάντηση μεταξύ μελών της οικογένειας των συντηρητικών κομμάτων. Σε τελική ανάλυση γιατί οι πιο σημαντικοί πολιτικοί της Γερμανίας να συναντήσουν έναν ξένο αρχηγό της αντιπολίτευσης όταν οι επόμενες κανονικές εκλογές είναι το 2019; Η λέξη κλειδί είναι ‘κανονικές’. Πράγματι υπάρχουν συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, όχι μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ».

Ο λόγος, όπως σημειώνει η εφημερίδα «είναι η ισχνή πλειοψηφία του Τσίπρα καθώς και η αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ για επιπλέον μέτρα λιτότητας».

Σύμφωνα με τη FAZ «νέες απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών θα μπορούσαν να αυξήσουν την αντίσταση και να κάνουν πιο πιθανές τις εκλογές».

Πηγή: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...