Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενθουσιασμός στο Βιετνάμ από την ιστορική επίσκεψη Κοτζιά – Ανοίγουν νέοι εμπορικοί δρόμοι στην Ασία

Ενθουσιασμός στο Βιετνάμ από την ιστορική επίσκεψη Κοτζιά – Ανοίγουν νέοι εμπορικοί δρόμοι στην Ασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιστορική επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στο Βιετνάμ (13-15 Φεβρουαρίου), η πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα της Άπω Ανατολής.

Ο βιετναμέζικος Τύπος σχολιάζει με ενθουσιασμό την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και επισημαίνει ότι οι εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες που θα προκύψουν ωφελούν τα μέγιστα τα δύο έθνη.

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ο Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, κ. Pham Binh Minh και τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ, Nguyen Xuan Phuc.

Ο Νίκος Κοτζιάς με τον υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ.

Ο Νίκος Κοτζιάς με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Μαυσωλείο του ιστορικού ηγέτη του Βιετνάμ, Χο Τσι Μινχ, όπου παραγματοποίησε τελετή κατάθεσης στεφάνου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την ιστορική οικεία του Στρατηγού Vo Nguyen Giap.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην πόλη Χο Τσι Μινχ, όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο της τοπικής Λαϊκής Επιτροπής, κ. Nguyen Thanh Phong.

Την Τετάρτη το πρωί, 15 Φεβρουαρίου, ο κ. Κοτζιάς θα επισκεφθεί, πριν την αναχώρηση του, το Κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας (Saigon Hitech Park) και το Πολεμικό Μουσείο της πόλης.

Στη κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, ο Νίκος Κοτζιάς αφού αναφέρθηκε στον εορτασμό της 40ης επετείου από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Βιετνάμ αλλά και της 10η επετείου από τα εγκαίνια της ελληνικής Πρεσβείας στο Ανόϊ, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τις προσπάθειες για περαιτέρω προώθηση της διμερούς συνεργασίας, σε όλα τα πιθανά πεδία, από τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό και τη ναυτιλία έως την επιστημονική έρευνα και την ανώτατη εκπαίδευση, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει για το Βιετνάμ η πύλη για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσκεψη του ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά στην οικία του Ho Chi Minh στο Ανόι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: Πολιτικοποιείτε ένα περιβαλλοντικό θέμα – Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...