Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος ανατρέπει τα πάντα: Συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα

Τζανακόπουλος ανατρέπει τα πάντα: Συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Διαπραγματευόμαστε μία συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει επιπλέον λιτότητα ούτε ένα ευρώ“, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, την Τρίτη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οι παράλογες απαιτήσεις για νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος (ήτοι για την περίοδο από το 2019 και μετά) δεν έχουν βάση, με δεδομένες τις προβλέπεις για την ελληνική οικονομία, τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε, η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με αποφασιστικότητα και με την εύλογη προσδοκία ότι θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Πρόσθεσε ότι αν επιβεβαιωθεί αυτή η εύλογη προσδοκία, είναι πάρα πολύ πιθανό την 20η Φεβρουαρίου να έχουμε μια θετική εξέλιξη.

Στόχος μας παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο και η ένταξη στο QE που θα επαναφέρει την Ελλάδα στην πλήρη κανονικότητα, συμπλήρωσε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «η συμφωνία που διαπραγματευόμαστε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Βερολίνο και αντί να βοηθήσει στην εθνική προσπάθεια, επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες για την καθυστέρηση. «Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν διορίζονται από τους δανειστές αλλά εκλέγονται από τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε με νόημα.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι τα νέα στοιχεία για την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας αναδιαμορφώνουν την πραγματικότητα, επισημαίνοντας ότι οι νέες προβλέψεις μηδενίζουν το δημοσιονομικό κενό για το 2018, και δεν έχει καμία βάση η συζήτηση για αυτό, αλλά και η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων.

Ερωτηθείς για το αφορολόγητο, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιτύχει μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει περισσότερη λιτότητα.

«Αβάσιμες οι απαιτήσεις για μέτρα μετά το πρόγραμμα»

«Η σταθερή θέση του πρωθυπουργού ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα λάβει ούτε ένα μέτρο επιβεβαιώνεται πλήρως», ανέφερε, ενώ στο ίδιο πλαίσιο επανέλαβε πως «οι παράλογες απαιτήσεις για νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος (ήτοι για την περίοδο από το 2019 και μετά) δεν έχουν βάση».

«ΔΝΤ – Γερμανικό ΥΠΟΙΚ να αναθεωρήσουν»

Ανέφερε ακόμη πως η ελληνική πλευρά αναμένει το ΔΝΤ και το γερμανικό ΥΠΟΙΚ να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και να προσέλθουν στον διάλογο με εποικοδομητική διάθεση, χαρακτηρίζοντας τις θέσεις Σόιμπλε για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μη ρεαλιστικές και τις απαιτήσεις του Ταμείου παράλογες και εμμονικές.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το πώς θα κλείσει η αξιολόγηση είναι το ίδιο σημαντικό με το πότε θα κλείσει. Έχουμε πλήρη επίγνωση της σημασίας να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, αλλά και πλήρη εικόνα όσων απαιτούνται ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελληνική πλευρά και την κοινωνική πλειοψηφία.

Πυρά κατά Κυρ. Μητσοτάκη

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε σε όσους «το τελευταίο διάστημα απαιτoύν το άρον άρον κλείσιμο της αξιολόγησης», κατηγορώντας τους ότι «εξυπηρετούν τις παράλογες θέσεις κάποιων εκ των δανειστών».
Αναφερόμενος ευθέως στον κ. Μητσοτάκη, τον κατηγόρησε ότι «την πιο κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης βρίσκεται στο Βερολίνο και επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση τη στιγμή που το σύνολο της Ευρώπης αναγνωρίζει την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να εμπλέξει ένα ξένο κράτος στις εσωτερικές υποθέσεις μας. Προσπαθεί να πυροδοτήσει πολιτική κρίση και σχεδόν ζήτησε να μην κλείσει η αξιολογηση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...