Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απασφάλισε ο Τσακαλώτος για ΔΝΤ: Να συνέλθει το Ταμείο

Απασφάλισε ο Τσακαλώτος για ΔΝΤ: Να συνέλθει το Ταμείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα “Bild”, διερωτάται εάν είναι λογικό το ΔΝΤ να ζητά προ-νομοθέτηση νέων μέτρων για το 2019, από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει πιάσει τους στόχους.

«Ποιος ξέρει τι θα ζητούσε εάν δεν είχαμε πιάσει τον στόχο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Καλεί το Ταμείο να αποφασίσει άμεσα αν θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, να σταματήσει να έχει παράλογες απαιτήσεις και να συνδράμει στην επίτευξη συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και το χρέος.

Μεταξύ άλλων ο Ευκλ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι η Ελλάδα μέσα στο 2016 εμφάνισε για δύο συνεχόμενα τρίμηνα θετικό ρυθμό ανάπτυξης ενώ και μέσα στο 2017 αναμένεται να πιάσει τον στόχο του 2,5%.

Υπενθυμίζει ότι ενώ το ΔΝΤ για το 2015 προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα -0,3% η Ελλάδα έχοντας ως στόχο να φτάσει το 0,5% κατάφερε να ξεπεράσει το 2%.

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο σαν αυτή που διανύουμε, έχοντας πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα όπως το Brexit, τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Γαλλία και Γερμανία, την συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση αλλά και την νέα αμερικανική προεδρία, η Ευρώπη να δείξει ότι βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, δίνοντας λύση στο ελληνικό ζήτημα με τρόπο ενωτικό, κοινωνικά δίκαιο, συναινετικό», επισημαίνει κλείνοντας ο υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΔΝΤ: Χαμηλώνει τον πήχη της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία στο 1,8% το 2026

ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά αναβολή της υποχρεωτικής τραπεζικής καταβολής μισθωμάτων

Μερτς: Η Γερμανία «θα είχε συμβουλεύσει» τις ΗΠΑ να μην κάνουν πόλεμο κατά του Ιράν – Δεν θα λάβουμε μέρος

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

15 Μαρτίου 1943: Θεσσαλονίκη Άουσβιτς, «Ποτέ ξανά»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...