Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Στόχος η συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας (βίντεο)

Τζανακόπουλος: Στόχος η συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Kλειδί για να υπάρξει θετική εξέλιξη στο Eurogroup της Δευτέρας παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό τόσο του ΔΝΤ όσο και του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στόχος μας είναι η επίτευξη συμφωνίας χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.

«Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει επιτέλους την πραγματικότητα των αριθμών και να προβεί σε πιο αξιόπιστες εκτιμήσεις για τα επόμενα χρόνια. Περιμένουμε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο μεσοπρόθεσμο διάστημα» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα την πρώτη έστω και δειλή μετατόπιση του κ. Τόμσεν οτι το ΔΝΤ ενδέχεται να αναθεωρήσει προς το θετικότερο τις προβλέψεις του».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για επιβολή επιπλέον λιτότητας και ξεκαθάρισε πως ο επίτροπος Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων ενώπιον της ελληνικής πλευράς.

Ο Δ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ αλλά και προσωπικά στον Κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως αν αξιωματική αντιπολίτευση ήταν στην κυβέρνηση, τότε θα υποχωρούσε σε όσα μέτρα απαιτούσαν από την αρχή οι δανειστές και θα εφάρμοζαν και άλλα τόσα.

«Μέχρι χθες στη ΝΔ, ζητούσαν να μην κλείσει η αξιολόγηση και να γίνουν εκλογές. Σήμερα μας κατηγορούν ότι δήθεν καθυστερούμε. Αύριο, αφού επιτευχθεί η συμφωνία, έχουν την ελπίδα ότι θα μας κατηγορούν ότι δεν διαπραγματευτήκαμε αποτελεσματικά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει για 75’ τις θέσεις του στον κ. Σόιμπλε αλλά δεν βρίσκει ούτε μισό για να τις παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες. Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη είναι ταυτόσημη με τις προτάσεις των πιο ακραίων από τους δανειστές και περιέχει επιπλέον μέτρα σκληρής λιτότητας σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για αυτό δεν την παρουσιάζει δημόσια».

Σε αυτό τον πλαίσιο τον κάλεσε να απαντήσει αν θέλει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την 2η αξιολόγηση,αν συμφωνεί με τις απαιτήσεις νέων μέτρων για 4,5 δισ. ευρώ μετά τη λήξη του προγράμματος και αν υιοθετεί τις προβλέψεις της Κομισιόν ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιες χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιες συνεχίζουν

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Γερμανία: «Δυνάμει εξτρεμιστικό κόμμα» το AfD

Βόρεια Μακεδονία: Αποδοκιμάζει η ΕΕ τη Σιλιάνοφσκα – Ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...