Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Τσακαλώτο; – Όλο το παρασκήνιο

Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Τσακαλώτο; – Όλο το παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέλος στα κυοφορούμενα σενάρια περί ενδοκυβερνητικής κρίσης επιχείρησε να βάλει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με την παραπομπή του στον… Μάρκ Τουέιν.

«Δεν υπάρχει ίχνος αληθείας σε όσα διακινούνται» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην Εφημερίδα των Συντακτών με αιχμή το σχόλιο κύκλων της ΝΔ ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιώργος Χουλιαράκης «είναι από την περασμένη Δευτέρα εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup».

«Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές», πρόσθεσε ο ούτως ή άλλως πάντοτε φειδωλός στις δηλώσεις του Ευκλείδης Τσακαλώτος, χρησιμοποιώντας μια φράση του Μαρκ Τουέιν.

Το σίριαλ με τον υπουργό Οικονομικών ωστόσο δεν είναι… αυτοτελές, όπως τονίζουν παροικούντες την Ιερουσαλήμ της κυβέρνησης, αλλά αποτελεί σίκουελ της αντίστοιχης “ιστορίας” που επιχείρησαν να δημιουργήσουν από τη Νέα Δημοκρατία προ δύο εβδομάδων, όταν κορυφαία στελέχη της ζύμωναν δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής για δήθεν κακές σχέσεις του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Τότε και για δύο ημέρες από την αξιωματική αντιπολίτευση – και φιλικά σε αυτή Μέσα – επιχειρήθηκε η καλλιέργεια κλίματος για διαφωνίες του κ. Τσακαλώτου με τον Αλέξη Τσίπρα, με την προσπάθεια ωστόσο να πέφτει στο κενό.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι με τις διαρροές αυτές η ΝΔ πέραν από την προσπάθεια αναδιοργάνωσης της στρατηγικής της μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία για την αξιολόγηση, επιχειρεί να μετατρέψει σε αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών. Και τούτο, όπως σημειώνουν, γιατί ως επικεφαλής των 53, αποδομώντας τον ίδιον, επί της ουσίας επιχειρείται η αποδόμηση της ίδιας της συμφωνίας και σε δεύτερη φάση η δημιουργία εικόνας αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω της εσωκομματικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το κλίμα, χθες, κυβερνητικοί κύκλοι παρέπεμπαν στο νέο επικοινωνιακό στραπάτσο, στο οποίο τονίζουν πως οδήγησε “ο ανεκδιήγητος” Άδωνις Γεωργιάδης, αφού η ΝΔ πόνταρε στο ναυάγιο της αξιολόγησης για να προκληθούν εκλογές.

«Αντί η ΝΔ και τα φιλικά σε αυτή διαδικτυακά Μέσα να επινοούν κάθε τόσο εσωτερικά προβλήματα στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καλό θα ήταν να προτρέψουν τον Αρχηγό της κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις συμβουλές ιστορικών στελεχών της συντηρητικής παράταξης, που του ζητούν εναγωνίως να συμμαζέψει τον ανεκδιήγητο αντιπρόεδρο του κύριο Γεωργιάδη».

Τα παραπάνω αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και τονίζουν «Άλλωστε δεν είναι και μικρό το επικοινωνιακό στραπάτσο στο οποίο οδήγησε την ΝΔ η εμπνευσμένη επικοινωνιακή του στρατηγική.»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Μεϊμαράκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Δεν είμαστε αφελείς»

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πατριωτική Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...