Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Φίλης ξαναχτυπά με κόκκινες γραμμές στο Μαξίμου

O Φίλης ξαναχτυπά με κόκκινες γραμμές στο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λίγα μόνο 24ωρα αφού καταφέρθηκε εναντίον του Πάνου Καμμένου για τα εξοπλιστικά, ο Νίκος Φίλης ξαναχτύπησε.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση εν όψει της ψήφισης των μέτρων για τη β΄ αξιολόγηση , επιβεβαιώνοντας ότι συναντήθηκε την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και έθεσε τις «κόκκινες γραμμές» του για τη συμφωνία.

Συγκεκριμένα επιβεβαίωσε σε πηγαδάκι στη Βουλή ότι συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με τον υπουργό Οικονομικών λέγοντας:

«Ναι τον είδα, είναι κοντά τα γραφεία μας» είπε χαρακτηριστικά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και αμέσως μετά ξεκαθάρισε, στέλνοντας σχετικό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του ΔΝΤ για ταυτόχρονη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων.

«Δεν θα έρθει τέτοια κυβερνητική πρόταση» ξεκαθάρισε και διερωτήθηκε: «τι αντίμετρα θα υπάρξουν αν κοπούν συντάξεις».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης.

«Δεν φοβάμαι ότι θα υπάρξει πρόβλημα» είπε αλλά ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει ακόμη τελική συμφωνία αλλά μόνο πολιτική συμφωνία που μένει να καθοριστεί σε επίπεδο μέτρων.

«Εγώ είμαι σάρκα εκ της σαρκός της κυβέρνησης και δεν είμαι σαρκοφάγος. Είμαι φανατικά φιλοκυβερνητικός βουλευτής και ο στόχος της ερώτησης ήταν να ανοίξει ένας διάλογος», ξεκαθάρισε, απαντώντας στα σενάρια που τον θέλουν να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση.

Νέα επίθεση σε Πάνο Καμμένο για εξοπλιστικά

Ο Ν. Φίλης διατύπωσε εκ νέου τις ενστάσεις του για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα τις οποίες εξέφρασε με κοινοβουλευτική ερώτηση που συνυπογράφουν άλλοι 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η οποία φημολογείται ότι «κόπηκε» με κυβερνητική παρέμβαση.

Ο Ν. Φίλης χαρακτήρισε «προσχέδιο ερώτησης» το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας και συντάχθηκε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν να συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή εξοπλιστικών της Βουλής.

Σημείωσε, όμως, ότι δεν αποκλείεται να κατατεθεί η ερώτηση σε κάποια άλλη στιγμή και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι διέρρευσε.

Επανέλαβε όμως τη διαφωνία του με την αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Επικαλέστηκε, όμως, και ειδικούς που υποστηρίζουν ότι τα αμερικανικά F35 που σκοπεύει να αγοράσει η Ελλάδα «δεν κάνουν για τις ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες». «Πρέπει να γίνει συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και για το ύψος των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων και για τη σκοπιμότητά τους» ξεκαθάρισε.

«Ο Βενιζέλος θέλει να πάει στη ΝΔ. Αυτό είναι θέμα Φώφης…»

Ο κ. Φίλης επανήλθε όμως και στην πρότασή του για προγραμματική σύγκληση με το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να απογαλακτιστεί από τη ΝΔ και φωτογράφισε τον κ. Βενιζέλο ως το εμπόδιο σε ενδεχόμενη συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Βενιζέλος θέλει να πάει στη ΝΔ, δικό του καπέλο» δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε υπαινικτικά ότι είναι «θέμα της Φώφης Γεννηματά τι θα κάνει» με την περίπτωση του κ. Βενιζέλου. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι είναι ανάγκη με το τέλος των Μνημονίων να επανέλθει το πολιτικό σύστημα στη λογική των πολιτικών οικογενειών.

Εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι με τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή και ζήτησε να ανοίξει ο διάλογος για το θέμα.

“Ακροδεξιοί όσοι συνυπέγραψαν την ερώτηση για το Τάμα του Έθνους”

Διαχώρισε, αντίθετα τη θέση του από τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή αλλά και τον Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιούς» όσους συνυπέγραψαν την ερώτηση για το «τάμα του έθνους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με … άρωμα «Σασμού»

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...