Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί “σεντράρουν” Τσίπρα – Τσακαλώτο από τη ΝΔ – Τι απαντά το Μαξίμου

Γιατί “σεντράρουν” Τσίπρα – Τσακαλώτο από τη ΝΔ – Τι απαντά το Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκονται οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι τόσο για την ουσία της υπόθεσης, την οποία κυβερνητικοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν “ανύπαρκτη” όσο για το γεγονός ότι σε μία κρίσιμη καμπή για τη διαπραγμάτευση και ενώ η ένταση έχει όλα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στο “κόκκινο”, κάποιοι επιμένουν να πυροδοτούν σενάρια αποσταθεροποίησης με στοχευμένες διαρροές.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίσω από τις διαρκείς επιθέσεις διεμβολισμού των σχέσεων Τσίπρα – Τσακαλώτου βλέπουν προσπάθεια δημιουργίας κυβερνητικής κρίσης, αφού επί της ουσίας εκτιμάται πως στοχεύουν στην ευαίσθητη ομάδα των “53+”, της οποίας ηγείται ο υπουργός Οικονομικών.

Οι ίδιοι παρατηρητές πάντως, εκτιμούν πως όσο η δεύτερη αξιολόγηση οδεύει προς το οριστικό κλείσιμο, τόσο οι επιθέσεις – πάνω και κάτω από τη ζώνη – θα ενταθούν, ως μία ύστατη προσπάθεια ασποσταθεροποίησης του κυβερνητικού συνασπισμού, αφού το σενάριο του ναυαγίου στη διαπραγμάτευση που είχε ποντάρει η ΝΔ όλο και απομακρύνεται, φέρνοντάς την προ νέου στρατηγικού αδιεξόδου.

Για αυτό το λόγο και πριν από λίγες ημέρες την “τιμητική” του είχε ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, τον οποίον σέντραραν από τη ΝΔ και φιλικά της Μέσα, με στόχο να εκμεταλλευθούν το κλίμα αμφισβήτησης που είχε ήδη δημιουργηθεί από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη.

Δεν είναι τυχαίο πως όλη η ιστορία χθες ξεκίνησε μετά από διαρροές πηγών της ΝΔ την ώρα που στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής βρισκόταν στο βήμα ο αρμόδιος Τομεάρχης, Χρήστος Σταϊκούρας. Ενώ λοιπόν μιλούσε για τη συμφωνία στο Eurogroup, απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αξιωματούχος της ΝΔ “ζύμωνε” δημοσιογράφους σε πηγαδάκια έξω από την αίθουσα, επαναφέροντας το σενάριο της διάστασης απόψεων μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου και κάνοντας λόγο για “δυσφορία του Μαξίμου”, δίνοντας “γραμμή” για σχετικά δημοσιεύματα σε πλειάδα αντικυβερνητικών Μέσων.

Αφορμή για τα σχόλια της ΝΔ, τα οποία προκάλεσαν ντόμινο δημοσιευμάτων σημαίνοντας συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Οικονομικών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκάλεσε αίσθηκαι συγκεκριμένα ση το γεγονός ότι απέφυγε να χρησιμοποιήσει το μότο της κυβέρνησης «ούτε ένα ευρώ λιτότητα» γεγονός που κατά πολλούς έδειξε πως κράτα απόσταση από τη ρητορική που χρησιμοποιείται στην Ηρώδου Αττικού. «Δεν λέμε πως τελείωσε η λιτότητα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως αλλάζει η ατζέντα. Το πλαίσιο είναι υφεσιακό και ασφυκτικό», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών προκαλώντας τις σχετικές συζητήσεις.

Το γεγονός ότι ο κ. Τσακαλώτος, όπως πάντοτε, επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά του και να κρατήσει χαμηλό προφίλ, τονίζοντας πως δεν έχει κλείσει τίποτα εάν δεν κλείσουν όλα, έδωσε το πάτημα στη ΝΔ να αρχίσει το “παιχνίδι” των διαρροών.

Η απάντηση ήρθε άμεσα διά στόματος του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου μέσω Twitter.

«Οι ειδήσεις περί δήθεν διαφωνίας Τσίπρα – Τσακαλώτου είναι τόσο αξιόπιστες όσο και εκείνοι που τις διαδίδουν», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο twiter που με δεύτερη ανάρτησή του έδειξε ως υποκινητή των συγκεκριμένων φημών τη ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία στήνει δημοσιεύματα και στη συνέχεια σπεύδει να σχολιάσει: Συμφωνία Αλήθειας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...