Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρή στήριξη από Γαλλία για επενδύσεις και αξιολόγηση: Είμαστε στην τελική φάση (βίντεο)

Ισχυρή στήριξη από Γαλλία για επενδύσεις και αξιολόγηση: Είμαστε στην τελική φάση (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Εξαιρετικά αισιόδοξος ότι είμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά σε μια συμφωνία, που θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας πολυετούς κρίσης για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα» εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας τηρεί τις δεσμευσεις της και έχει σημάδια ανάκαμψης και σοβαρότητας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «βρισκόμαστε κοντά όχι απλά στο κλείσιμο της αξιολογήσης, αλλά πολύ κοντά σε μία ολιστική συμφωνία, σε μια λύση, που δεν περιλαμβάνει μόνο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δηλαδή των υποχρεώσεων της ελληνικής πλευράς, αλλά αφορά και τη μετά το πρόγραμμα περίοδο, το μεσοπροθεσμο διάστημα, που σημαίνει ότι αφορά την απαραίτητη απομείωση χρέους, ώστε να γίνει το χρέος βιώσιμο, και ταυτόχρονα αφορά και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

«Απολύτως εφικτή τεχνική συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου»

Ο κ. Τσίπρας επανάλεβε πως είναι απολύτως εφικτή η δυνατότητα για τεχνική συμφωνία έως το επόμενο τακτικό Eurogroup στις 20 Μαρτίου και σημείωσε πως οι συζητήσεις που γίνονται σε τεχνικό επίπδο είναι πολύπλοκες γιατί είναι πολύπλοκη και η συμφωνία που έγινε επί της αρχής.

Ανέφερε για άλλη μία φορά πως υπήρχε η αξίωση για επιβολή μέτρων 2% του ΑΕΠ, κάτι που, όπως είπε, αποκρούστηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω των επιδόσεων της οικονομίας.

Πήγαμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, που λέει ότι στον βαθμό που είμαστε εντός των στόχων θα έχουμε μηδέν επιπλέον λιτότητα, πρόσθεσε και αναφέρθηκε στα μέτρα και τα αντίμετρα, τα οποία, οπως ανέφερε, θα έχουν στόχο να απαλύνουν κοινωνικές κατηγορίες και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση.

Τώρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται για να συμφωνθεί το κατάλληλο μίγμα, συμπλήρωσε, επισημαίνοντας παράλληλα πως είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και το ζήτημα της ανάπτυξης «που πρέπει να το δουμε τώρα, όχι από το 2019 και μετά».

«Να σταλεί ισχυρό μήνυμα για τερματισμό της λιτότητας»

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη για ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης στην Ελλαδα με ένα ισχυρό μήνυμα ότι στη χώρα που επιβλήθηκε η πιο σκληρή λιτότητα, τελειώνει η μονομέρεια της λιτότητας και γυρνάμε σε πολιτικές ανάπτυξης.

Όπως είπε, βρισκόμαστε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια και τόνισε πως η υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα, η ανάκαμψή της, θα παίξει σημαντικό ρόλο για το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην ανάγκη αποκατάστασης και στην Ελλάδα του εργασιακού και κοινωνικού κεκτημένου το συντομότερο δυνατό, κάτι στο οποίο, όπως είπε, συμφώνησε και ο κ. Καζνέβ.

«Όχι στην αντίληψη της Ευρώπης του σκληρού πυρήνα»

Αναφερόμενος στο μέλλον της Ε.Ε., εξέφρασε την αντίθεσή του στην αντίληψη της Ευρώπης του σκληρού πυρήνα, δηλαδή μιας Ευρώπης διαιρεμένης σε ηγέτες και σε ουραγούς, όπως ανέφερε.

«Η Ευρώπη να μη διαβεί τον Ρουβίκωνα της λαϊκιστικής ακροδεξιάς»

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων και εκλογικών αναμετρήσεων σε σημαντικές χώρες και εξέφρασε την πεποίθηση πως «έχουμε ιστορικό χρέος να μην αφήσουμε την Ευρώπη να διαβεί τον Ρουβίκωνα της λαϊκιστικής ακροδεξιάς».

Παράλληλα τόνισε πως θέτει ως σημαντική προτεραιότητα την κοινωνική Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι χωρίς αυτή το ευρωπαικό εγχείρημα θα βρίσκεται σε διαρκή αμφισβήτηση. «Θέλουμε ισχυρό και δεσμευτικό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων» ανέφερε.

«Ακόμα πιο ισχυρές οι σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας, λέγοντας ότι είναι ακόμα πιο ισχυρές γιατί δοκιμάστηκαν σε δύσκολες στιγμές της χώρας μας και της Ευρώπης.

Η στήριξη και το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Ελλάδα ήταν ουσιαστικό, η Γαλλία στήριξε ενεργά και ουσιαστικά την Ελλάδα τηρώντας μια παράδοση πολύ στενών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς μας, αλλά ταυτόχρονα τηρώντας και μια φιλοευρωπαϊκή στάση και πολιτική, υπογράμμισε.

Καζνέβ: Ευελπιστώ ότι θα κλείσει η β’ αξιολόγηση

Την ελπίδα ότι θα κλείσει η β’ αξιολόγηση εξέφρασε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ τονίζοντας ότι υπάρχει η βούληση και από τους εταίρους για «καλούς πολιτικούς συμβιβασμούς». Στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα ομόλογό του επανέλαβε την απόλυτη εμπιστοσύνη της Γαλλίας προς τη χώρα μας. Ο κ. Καζνέβ έστειλε το μήνυμα ότι θα πρέπει να εξεταστούν και οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλοι για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Ερωτηθείς για το χρέος σημείωσε ότι «υπάρχουν απτά αποτελέσματα και εμπιστοσύνη, επιθυμούμε να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποτελεσματικό, πραγματιστικό και άμεσο. Είπε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις, οι οποίες μάλιστα και τηρούνται».

Όπως τόνισε η Γαλλία εμπιστεύεται την ικανότητα της Ελλάδας για τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που θα της επιτρέψουν την επιστροφή στην ανάπτυξη. «Σήμερα η Ελλάδα ουσιαστικά έχει κάθε προοπτική μπροστά της. Προοπτική επενδύσεων. Συζήτησα με μεγάλους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν» είπε.

Έκανε λόγο για ενδείξεις ισχυρότητατης ανάπτυξης στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «οι λόγοι που παρέμειναν οι Γάλλοι επενδυτές είναι η πίστη τους ότι θα υπάρξει ανάπτυξη».

Υπογράμμισε ότι η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα «δίνει όλα τα απαραίτητα μηνύματα» και ξεκαθάρισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. «Υπάρχει η αναγκαιότητα ό,τι πράττουμε στην Ε.Ε. να έχει στόχο την απασχόληση και την ανάπτυξη» τόνισε.

Μεταναστευτικό

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό επανέλαβε ότι η Γαλλία θέλησε να είναι στο πλευρό της Ελλάδας σε όλες τις δυσκολίες και ζήτησε μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε όλη την Ευρώπη. «Οι χώρες εισόδου να μην είναι μόνες τους σε αυτό το μεγάλο ζήτημα» τόνισε.

Ανέφερε ότι περίπου 3.000 μετανάστες από την Ελλάδα έχουν μετεγκατασταθεί στη Γαλλία, ενώ 360 υπάλληλοι θα έρθουν μόνιμα για την υποστήριξη στη διαδικασία ασύλου.

Υπογράμμισε τη βούληση να προστατευτεί η Ευρώπη από την άκρα δεξιά και τον λαϊκισμό και τόνισε την ανάγκη για «μεγάλα έργα, ελπίδα αλλά και αίσθημα ρεαλισμού».

«Γι’ αυτόν τον λόγο επιθυμούμε να εργαστούμε περισσότερο για το κοινωνικό υπόβαθρο των Ευρωπαίων. Για να διασφαλίσουμε καθολική κοινωνική ασφάλιση όλων των Ευρωπαίων, ελάχιστου εισοδήματος, κάρτα Ευρωπαίου φοιτητή. Κοινωνικές υποδομές που θα δείξουν την βούλησή μας κατά του λαϊκισμού» ανέφερε ο κ. Καζνέβ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...