Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσίπρας: Συνολική συμφωνία τον Απρίλιο – Στρακαστρούκες τα περί διαφωνιών με Τσακαλώτο

Tσίπρας: Συνολική συμφωνία τον Απρίλιο – Στρακαστρούκες τα περί διαφωνιών με Τσακαλώτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εφαρμογής του προγράμματος, έχει ανάγκη όχι από συνέχιση της λιτότητας, αλλά από ενίσχυση των αναπτυξιακών της δυνατότητων”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως “η εξειδίκευση ως προς τη χώρα μας πρέπει να περιλαμβάνει την ένταξη στο QE και τη ρύθμιση του χρέους”.

Επεσήμανε επίσης ότι “η αναπτυξιακή προοπτική είναι η μοναδική επιλογή που έχουμε και για τη βιωσιμότητα του προγράμματος και του χρέους και τον μεγάλο στόχο μας, που είναι η έξοδος από την κρίση” και τόνισε ότι «βρισκόμαστε κοντά και χρονικά και πολιτικά σε μία συνολική συμφωνία».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός είπε πως “είμαστε απολύτως αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε εντός στόχων. Δηλαδή να έχουμε SLA στο Eurogroup στις 20 Μαρτίου και μέσα στον Απρίλιο τη συνολική συμφωνία και για τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους”.

Είπε μάλιστα πως η κ. Μέρκελ ήταν… ανησυχητικά αισιόδοξη ότι θα κλείσει εντός χρονοδιαγράμματος η διαπραγμάτευση.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε και την συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Le Parisien, σημειώνοντας πως «ζήτησα από το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη στάση του και να δεσμευτεί ότι με βάση τα τεχνοκρατικά προαπαιτούμενα ότι είναι απαραίτητές διαδικασίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σε αυτή τη βάση ζήτησα τη δέσμευση του ΔΝΤ ότι δεν θα είναι η συμμετοχή του α λα καρτ, ότι θα φτάσουμε πολύ ζήτημα σε μια συνολική λύση για το ελληνικό ζήτημα».

Αναφερόμενος στη γενικότερη συζήτηση που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής, επεσήμανε πως «δεν έχουμε ανάγκη από περισσότερη λιτότητα αλλά αύξηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων μας. Και αυτό προϋποθέτει η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και ο καθορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Και εμείς πρέπει να καθορίσουμε το αναπτυξιακό σχέδιο για να αλλάξουμε σελίδα. Η αναπτυξιακή προοπτική είναι η μοναδική επιλογή που έχουμε για τη βιωσιμότητα του προγράμματος, για τη βιωσιμότητα του χρέους και για την έξοδο από την κρίση»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «επικοινωνιακές στρακαστρούκες της ΝΔ για να δημιουργήσει ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν».

“Η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο”

Όσον αφορά την Τουρκία, ο πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τόνισε την ποσοτική και ποιοτική κλιμάκωση, όχι μόνο της ρητορικής, αλλά και της στρατιωτικής δραστηριότητας της Άγκυρας.

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί και θα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας και θα παραμένει ακλόνητη και σταθερή στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, το μήνυμα όλων προς την Τουρκία πρέπει να είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας της δημοκρατικής ενότητας: Ολάντ, Τζεντιλόνι, Σουλτς στην Αθήνα για τον Τσίπρα

Η ΕΕ χρηματοδοτεί τα τζιχάντια του Ερντογάν – Την ίδια ώρα δημοσιογράφοι καταδιώκονται ως «ξένοι πράκτορες»

Ν. Παππάς: Σκόπιμα λάθη στο σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων για να μην δει ο κόσμος τι θα πληρώσει πριν τις ευρωεκλογές

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πατριωτική Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...