Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρήγας για Ν.Δ.: Από το «βάστα Σόιμπλε» στο κλείστε την αξιολόγηση «άνευ όρων»

Ρήγας για Ν.Δ.: Από το «βάστα Σόιμπλε» στο κλείστε την αξιολόγηση «άνευ όρων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σημαντική πρόοδο στην πορεία των διαπραγματεύσεων διαπιστώνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Όπως είπε, υπάρχει κοινή κατάληξη μεταξύ κυβέρνησης – θεσμών σε πολλά θέματα και συνεχίζεται με θετικό τρόπο. «Η συνολική συμφωνία έχει τρία επίπεδα: το Staff Level Agreement -την τεχνική δηλαδή συμφωνία μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2018- που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος μετά το 2019, ώστε να έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο και το μεσοπρόθεσμο για το χρέος, που έχει σχέση με τα πλεονάσματα» τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Για τα εργασιακά

Ερωτηθείς για τα εργασιακά απάντησε: «Υπάρχει πράγματι μεγάλη διαφορά αντίληψης σε ότι αφορά τα εργασιακά και το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το ΔΝΤ έχει μια ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη για τα εργασιακά, με την οποία εμείς διαφωνούμε και θεωρούμε πως έχει αποδειχθεί λανθασμένη» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στη δήλωση του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες «πως η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιλαμβάνεται τα εργασιακά με τον τρόπο που άλλοι θέλουν να επιβάλλουν».

Ο Παναγιώτης Ρήγας σχολίασε δηκτικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνοντας: «Η Νέα Δημοκρατία από εκεί που έλεγε ″βάστα Σόιμπλε για να μην κλείσει η αξιολόγηση″, τώρα ολοφύρεται για τον αντίκτυπο της όποιας καθυστέρησης στην οικονομία και ζητάει να κλείσουμε άνευ όρων.

Είναι μια στρατηγική αδιέξοδη την οποία και θα πληρώσει η ΝΔ από την ίδια την κοινωνία», ενώ συμπλήρωσε: «μένει να δούμε αν η ΝΔ θα καταφέρει τουλάχιστον να ψηφίσει τα αντισταθμιστικά μέτρα, ή αν θα κρατήσει τη στάση που κράτησε στο θέμα της εφ’ άπαξ 13ης σύνταξης». Καταλήγοντας καταλόγισε στάση ″πόντιου πιλάτου″ στην ΝΔ υπογραμμίζοντας: «θα ήταν καλό να θυμάται πως είχε συμφωνήσει σε 4,5% πλεονάσματα που σήμαιναν 9 δισ. περισσότερα μέτρα για την κοινωνία. Ερωτηθείς για την εξεταστική για τα εξοπλιστικά είπε: «η πρότασή μας αφορά ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων που πρέπει να διερευνηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει μέχρι το τέλος για όλα τα ζητήματα διαπλοκής που κάποιοι έκαναν πως δεν βλέπουν, ενώ τα γνώριζε όλη η κοινωνία. Το ίδιο συνέβη και με τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, με την υπόθεση να βρίσκεται πια στα χέρια της Δικαιοσύνης, παρά τους ευσεβείς πόθους της ΝΔ να μπει στο αρχείο» κατέληξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...