Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ξεκόβει ο Παππάς: Εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 – Άκαιρο το αίτημα της ΝΔ

Το ξεκόβει ο Παππάς: Εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 – Άκαιρο το αίτημα της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Άκαιρο” χαρακτήρισε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο Νίκος Παππάς, ξεκαθαρίζοντας ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Σεπτέμβριο του 2019.

“Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, όπου εκεί θα μπορεί ο πολίτης θα μπορεί να κρίνει ποια είναι η παράταξη που βύθισε τη χώρα στην κρίση και ποια η παράταξη που κατάφερε να τη βοηθήσει να ανακάμψει συνολικά”, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Παράλληλα, ο Ν. Παππάς, με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ολλανδία, υπογράμμισε ότι είναι “ώρα αποφάσεων συνολικά για την Ευρώπη”.

«Ο σφιχτός εναγκαλισμός των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων με τα συντηρητικά είναι κάτι που τους κοστίζει ακόμη και με όρους επιβίωσης. Και αυτό δεν αφορά όπως φαίνεται μόνο το ελληνικό παράδειγμα, όπου είχαμε το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα του ΠΑΣΟΚ κυρίαρχο στον χώρο από το κέντρο ως τα αριστερά να υφίσταται μεγάλες εκλογικές ζημιές. Βλέπουμε ότι αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται και αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Είναι θετικό που δεν υπήρξε η εκτίναξη της ακροδεξιάς που κάποιες δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι κατέγραφαν, αλλά νομίζω ότι είναι ώρα αποφάσεων συνολικά για την Ευρώπη».

Η Ευρώπη, εξήγησε ο υπουργός, «βρίσκεται σ’ ένα σταυροδρόμι και οι ιδέες του μίσους, του διχασμού και της εθνικής αναδίπλωσης θα γίνουν αυτές που θα κυριαρχήσουν ή οι ιδέες της επιστροφής σε πολιτικές συνοχής, αναδιανομής του πλούτου, των κοινωνικών μερισμάτων μέσα στην Ευρώπη θα είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν στα επόμενα βήματα».

Το μήνυμα στη ΝΔ από τις ολλανδικές εκλογές

Ακόμη, ερωτηθείς για το μήνυμα που θα μπορούσε να πάρει η Νέα Δημοκρατία από τις ολλανδικές εκλογές, ο κ. Παππάς σχολίασε πως είναι προφανές ότι το μοντέλο της γερμανικής Ευρώπης, «ένα μοντέλο που η Νέα Δημοκρατία ασπάστηκε και υπηρέτησε με σθένος» δοκιμάζεται και σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να απαντήσει είναι «αν επιμένει ότι η Ευρώπη είναι καλώς και αγγελικά πλασμένη και οι πολιτικές που εφαρμόζονται και οι θεσμικές οριοθετήσεις είναι αυτές που θα πρέπει να υπάρχουν ή αν η Ευρώπη έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές«. Και στο παρελθόν και τώρα η Νέα Δημοκρατία «ταυτίζεται με τις επιλογές που δοκιμάζουν τις αντοχές και του κοινού οικοδομήματος και των λαών», τόνισε ο υπουργός.

Δεν υπάρχει κλίμα αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές σε πρωτοσέλιδα του Τύπου περί προβληματισμού σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ενημέρωση από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για τη διαπραγμάτευση, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως αυτό το κλίμα επιθυμούν να αναπαράξουν όσοι ποντάρουν στο αδιέξοδο και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κλίμα αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας».

«Όσοι επιθυμούν να υπάρξουν αδιέξοδα και ποντάρουν τα πολιτικά τους λεφτά στο στοίχημα ότι θα υπάρξει κρίση, θα τα χάσουν» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που συγκυβερνούν είναι συμπαγείς και είναι αποφασισμένες να δώσουν τη μάχη για να βγει η χώρα από την κρίση. Ας κάτσουν κάποιοι να ελπίζουν πως η συμφωνία θα είναι η ίδια που οι αντιπολιτευόμενοι θα εύχονταν να είχαμε υπογράψει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...