Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας για τις συντάξεις βουλευτών – δημάρχων

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας για τις συντάξεις βουλευτών – δημάρχων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει και επίσημα τα δημοσιεύματα περί εξαίρεσης βουλευτών και αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις μειώσεις συντάξεων.

“Καμία εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει για τους αιρετούς”, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» έκανε λόγο για «παράθυρο εξαίρεσης» των βουλευτικών συντάξεων από την εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου 4387. Το δημοσίευμα υποστήριζε συγκεκριμένα πως οι συντάξεις αιρετών (βουλευτών και δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών) «βρίσκονται σε κενό νόμου, γιατί δεν προβλέφθηκε ρητώς η υπαγωγή των προσώπων αυτών στις νέες ρυθμίσεις».

Σύμφωνα ειδικότερα με την εφημερίδα, «δεν έχει προβλεφθεί ειδική διάταξη που να ρυθμίζει τον τρόπο υπολογισμού με εθνική και ανταποδοτική σύνταξη και αν θα έχουν τις περικοπές που ισχύουν για το σύνολο των λοιπών συνταξιούχων μετά τον επανυπολογισμό τους και την κατάργηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς».

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας απαντά πως «οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας» και αποσαφηνίζει πως «οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του ν.4387/2016 (πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, συντάξεις λογοτεχνών-καλλιτεχνών, προσωπικές συντάξεις, συντάξεις λόγω ανικανότητας που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης)».

«Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σημειώνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κάνοντας λόγο για «παραπλανητικές αναφορές στον Τύπο», που «αποδεικνύονται ψευδείς».

Διευκρινίζει παράλληλα πως «σε ό,τι αφορά τους ευρισκόμενους εν θητεία βουλευτές, δεν συντρέχει λόγος έκδοσης των συντάξεων και ως προς τον επανυπολογισμό, πρόκειται για μια διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31/12/2018 και έως τότε θα έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και γι’ αυτή την κατηγορία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός – Ποια επιδόματα αυξάνονται

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Αιφνιδιασμός Κασσελάκη: Πήγε στην εκδήλωση Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου για την Κεντροαριστερά

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

Γάμος ομόφυλων: «Κανένα σχόλιο» η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο «όχι» της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...