Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαίωση Καραμανλή με… μισή καρδιά “βλέπει” η ΝΔ του Μητσοτάκη

Δικαίωση Καραμανλή με… μισή καρδιά “βλέπει” η ΝΔ του Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με 38 λέξεις και χωρίς καμία απολύτως αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικούς χώρους, παρά μονάχα με αόριστες αναφορές σε “όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή” το γραφείο Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για δικαίωση της κυβέρνησης Καραμανλή, με αφορμή την αθώωση όλων των εμπλεκομένων για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ κάνουν λόγο για “προσεκτική” ανακοίνωση, δεδομένου ότι όπως είναι γνωστό, το Βατοπέδι αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, για να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή το 2009.

Ως εκ τούτου, από την Πειραιώς αποφεύγουν να αναφερθούν συγκεκριμένα στο ΠΑΣΟΚ και σε πρωτοκλασάτα τότε στελέχη του, καθώς πολλά εξ’ αυτών αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές του σημερινού αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι φήμες πως προαλείφονται για “ρεσάλτο” στο καράβι της μητσοτακικής ΝΔ.

«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν.

Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.

Καραμανλής: Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή

Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός με μία ιδιαίτερα φορτισμένη ανακοίνωσή του τονίζει πως “η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή”.

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Αθώοι ελλείψει δόλου οι κατηγορούμενοι για το Βατοπέδι

Την αθώωση και των 14 κατηγορουμένων, μοναχών, κρατικών υπαλλήλων και συμβολαιογράφων για την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, μετά από ακροαματική διαδικασία δυο ετών, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η συγκεκριμένη απόφαση, εννέα χρόνια μετά την ανακίνηση του θέματος που ουσιαστικά αποτέλεσε τον «επίλογο» της κυβέρνησης Καραμανλή, πέραν της κρίσης περί αθωότητας των κατηγορουμένων, αναγνώρισε πως η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις αυτής ανήκουν στο δημόσιο παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν ακόμα αστικές δίκες για το θέμα.

Η υπόθεση ως γνωστόν αφορά τις αποκαλούμενες «ιερές ανταλλαγές» ακινήτων με το ελληνικό δημόσιο. Μια απόφαση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από ιερείς , μοναχούς μοναχές και πιστούς που παρακολούθησαν την εκφώνηση της.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε εισηγηθεί την αθώωση και των 14 κατηγορουμένων, έκρινε πως από την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα , οι δικαστές στο σκεπτικό της απόφασης τους τόνισαν ότι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν «λόγω ελλείψεως κυρίως του υποκειμενικού στοιχείου του δόλου στο πρόσωπό τους και σε λίγες περιπτώσεις λόγω έλλειψης στοιχείων της αντικειμενικής υποστάσεως των αδικημάτων».

«Αμαρτωλός είμαι, απατεώνας, όμως, δεν είμαι», είχε πει στην απολογία του η ηγούμενος Εφραίμ ο οποίος μαζί με το μοναχό Αρσένιο και άλλους 12 κατηγορουμένους κλήθηκαν να λογοδοτήσουν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της ηθικής και φυσικής αυτουργίας σε πράξεις απιστίας, ψευδείς βεβαιώσεις, ψευδορκία αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού της ΝΔ, Γιώργου Βουλγαράκη, ο αδελφός της, Δημήτρης και ο πατέρας της, Διονύσης Πελέκης, δικηγόροι και οι δύο.

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος, ο πρώην γ.γ. του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη και στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρός του Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...