Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Τουσκ: Ζωτικής σημασίας να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για την Ευρώπη (βίντεο)

Τσίπρας σε Τουσκ: Ζωτικής σημασίας να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για την Ευρώπη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ζωτικής σημασίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συνάντηση του με το πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στον διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει, για να αφήσει πίσω την οικονομική κρίση και να διασφαλίσει την ενότητα της και την σταθερότητα και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες των πολιτών.

«Είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις ώστε να διασφαλίσουμε την ενότητα και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια σε αυτή την πορεία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «όλα τα κράτη μέλη πρέπει να επωμιστούν τις ευθύνες τους, για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη και ασφαλή».

Από την πλευρά του, ο Ντ. Τουσκ δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» για την πορεία της διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας πάντως ότι «είμαστε ακόμη μακριά από ένα οικονομικό success story».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις σήμερα με μια καλύτερη διάθεση σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση. Πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» ανέφερε συγκεκριμένα ο Ντ. Τουσκ, ενώ απευθυνόμενος στον πωθυπουργό πρόσθεσε:

«Είμαστε ακόμη μακριά από ένα οικονομικό success story, αλλά λόγω της αποφασιστικότητας και της θέσης ευθύνης που επιδεικνύετε είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε αυτή την απαιτητική διαδικασία».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι επισκέπτεται τη χώρα μας «ως φίλος». «Η Ελλάδα είναι δεύτερο σπίτι μου για ιστορικούς και συναισθηματικούς λόγους» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «εξαιρετικό παράδειγμα αλληλεγγύης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μήνυμα Λαβρόφ σε Ευρώπη: «Οι ΗΠΑ θα σας εγκαταλείψουν αν στείλετε στρατό στην Ουκρανία»

Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» – Η σχέση της Ελλάδας με την Ινδία είναι «μία ανεκπλήρωτη υπόσχεση» 2.500 ετών

Αλέξης Τσίπρας: Η ανασύνθεση και επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση – Είναι ΑΝΑΓΚΗ!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Αλέξης Τσίπρας για επισιτιστική ασφάλεια: «Ούτε ένα στρέμμα χαμένο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...