Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Κοτζιάς: Έχουμε αιτήματα κι από άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Νίκος Κοτζιάς: Έχουμε αιτήματα κι από άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Την Κυριακή, μεθαύριο, ξεκινάει η συνάντηση των κρατών με σπουδαίο ιστορικό πολιτισμό, που εξακολουθεί να είναι επίκαιρος σήμερα και να επηρεάζει την ανθρωπότητα, αποτελώντας μορφή ήπιας ισχύος, αλλά και οικονομική δύναμη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, δηλαδή στη συνάντηση των δέκα αρχαιότερων πολιτισμών του πλανήτη μας στην Αθήνα.

«Οργανώσαμε με πρωτοβουλία της Ελλάδος και συνδιοργανωτή τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, τη συνάντηση των 10 κρατών με σημαντικό ιστορικό πολιτισμό που είναι η Κίνα, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Ιταλία, το Μεξικό, το Περού και η Βολιβία. Παράλληλα, έχουμε αιτήματα και από άλλες χώρες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μέλλον», εξήγησε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Σε αυτή τη Διεθνή Διάσκεψη έχουμε οργανώσει και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως είναι μια συναυλία του κ. Μικρούτσικου και μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

»Έχουμε οργανώσει Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο θα γίνει με ακαδημαϊκούς από όλες τις προαναφερόμενες χώρες και βέβαια, το κύριο είναι η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών που θα συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε, κατά τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος της ειρήνης και των λαών μας τη δυνατότητα και τις συνεργασίες μας στον πολιτισμό», κατέληξε ο Νίκος Κοτζιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: Πολιτικοποιείτε ένα περιβαλλοντικό θέμα – Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Γεραπετρίτης: «Εξαιρετικής σημασίας η στήριξη της Ουκρανίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...