Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ – Γιατί ο Ξεκαλάκης “τα χώνει” στη Γεννηματά

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ – Γιατί ο Ξεκαλάκης “τα χώνει” στη Γεννηματά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση κατά της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 το πρωί της Τρίτης, με φόντο και τις εντάσεις που αναδύθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το περασμένο Σάββατο, ο Σ. Ξεκαλάκης κατηγόρησε τη Φ. Γεννηματά ότι «καταγγέλλει τους μηχανισμούς, ενώ η ίδια είναι αυτή που πάει να στήσει ένα μηχανισμό».

«Το διακύβευμα είναι αν θέλουμε ένα μικρό ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα υποτακτικών πολιτικών στελεχών, ή αν θέλουμε μια μεγάλη πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη», ανέφερε.

Ο Σ. Ξεκαλάκης είχε αναφερθεί στην επίμαχη συνεδρίαση και σε χθεσινές δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 επισημαίνοντας πως «όλα τα μέλη της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράζουν τις θέσεις τους και όχι να φεύγουν σαν κλέφτες».

«Θα πρέπει καταρχήν να αποδείξουμε ότι ναι μεν λέμε εθνική συνεννόηση με όλες τις άλλες δυνάμεις, αλλά θα πρέπει να επιτευχθεί και συνεννόηση στον ευρύτερο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς. Άρα λοιπόν, δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιον λόγο δεν μπορούμε να συμπορευθούμε με το Ποτάμι, με τους Οικολόγους-Πράσινους ενδεχομένως που είναι μια διακριτή δύναμη στην Ευρώπη, με διάφορες άλλες κινήσεις και συλλογικότητες του χώρου, και κυρίως με τους αδρανείς προοδευτικούς πολίτες», σημείωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει:

«Όλα πάνω στο τραπέζι, οι πολιτικές θέσεις, οι διαφοροποιήσεις, αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε μια μεγάλη παράταξη δυνατή και όχι απλά ένα κακέκτυπο της Ένωσης Κέντρου ή της ενωμένης Αριστεράς».

Παρέμβαση Κεγκέρογλου

Παρέμβαση στην εσωκομματική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟ Βασίλης Κεγκέρογλου, εν μέσω διαρροών της Χαριλάου Τρικούπη ότι στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά θα εξαγγείλει τη διεξαγωγή προγραμματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο.

«Η απόφαση για τη δημιουργία νέου φορέα, χωρίς κόμματα, δηλαδή με την προϋπόθεση της αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων ή κινήσεων είναι στη σκέψη πολλών, αλλά δεν έχει ληφθεί», είπε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο Β. Κεγκέρογλου.

Πρόσθεσε ότι μία τέτοια απόφαση, με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν και τα άλλα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου της Κεντροαριστεράς, μπορεί να ληφθεί μόνο σε επίπεδο συνεδρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...