Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Όλες οι πλευρές επιδιώκουν συνολική συμφωνία πριν τις 22 Μαΐου” τονίζουν κυβερνητικές πηγές

“Όλες οι πλευρές επιδιώκουν συνολική συμφωνία πριν τις 22 Μαΐου” τονίζουν κυβερνητικές πηγές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Όλες οι πλευρές επιδιώκουν μία συνολική συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει και το θέμα τους χρέους, πριν τις 22 Μαΐου”, τόνιζαν κυβερνητικές πηγές μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Υπογράμμιζαν ωστόσο, πως “επειδή πρόκειται για ένα θέμα που αναζητείται εδώ και επτά χρονιά, μπορεί να χρειαστεί λίγες ακόμα μέρες”.

Επίσης επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση θέλει να έχει ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία στη Βουλή μέχρι της 17 Μαΐου, ώστε στο Eurogroup που γίνεται στις 22 του μήνα, να αφαιρέσει το δικαίωμα σε οποιαδήποτε πλευρά να ρίξει την ευθύνη στην ελληνική πλευρά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησε σε ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση.

Έκανε μια καταγραφή των αρχικών απαιτήσεων των δανειστών σε σχέση με την κατάληξη που υπήρξε τελικά σε αυτά τα ζητήματα.

Μίλησε για το χρέος και σχολίασε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής ότι η κυβέρνηση δεν κέρδισε τίποτα για το χρέος, σημειώνοντας ότι και μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας, πλέον σε όλη την Ευρώπη συζητείται και τίθεται το θέμα του χρέους.

Ο Ε. Τσακαλώτος επιπλέον σημείωσε ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες έως τις 16- 17 Μαΐoυ, ώστε έως το Eurogroup να μην έχει καμία πλευρά καμιά δικαιολογία για παράταση της λύσης για το χρέος.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Ε. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην έκθεση που δημοσιοποίησε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής την ημέρα που έκλεισε η τεχνική συμφωνία.

Συγκεκριμένα σχολίασε σκωπτικά ότι η αμεροληψία του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής έχει αμβλυνθεί το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη συνεδρίαση, επίσης, υπήρξε μια πρώτη ενημέρωση σε σχέση με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση.

Τα πρώτα υπουργεία που θα επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι τα Παιδείας, Υγείας, Εσωτερικών. Ως προς το ΥΠΕΣ, επισημαίνεται ότι έχει ήδη κατατεθεί πολυνομοσχέδιο που ξεκαθαρίζει μια σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ούτως ή άλλως γίνεται προετοιμασία για τροποποίηση του Καλλικράτη, που η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του καλοκαιριού.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει αύριο το πρωί, στις 11:00, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ως προς την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εκεί θα προχωρήσουν οι διακρατικές συμφωνίες με την Κίνα που αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας και θα προωθηθούν επενδυτικές διαδικασίες.

Σε ερώτηση με αφορμή το Ελληνικό, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ευρύτερα ότι ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα μπει ο ίδιος επικεφαλής ώστε όλα τα μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ να προχωρήσουν απρόσκοπτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οικογένεια αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη: Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ποινή 3 ετών με αναστολή στον οδηγό της Ντ. Μπακογιάννη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Ιάσωνα Λαλαούνη

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ενοχή του οδηγού της Ντ. Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσανα Λαλλαούνη ζητεί ο Εισαγγελέας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...