Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Tα νέα είναι πολύ καλά, μπορεί να αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα

Τσίπρας: Tα νέα είναι πολύ καλά, μπορεί να αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε «πηγαδάκι» με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα της αξιολόγησης και στο θέμα του χρέους.

«Αν επαληθευτούν τα μηνύματα θα φορέσω μέχρι και γραβάτα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι σε χθεσινή συνομιλία που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν χειρίζεται μόνος του του χρέος αλλά μαζί με την ίδια.

«Είμαστε on board στη διαπραγμάτευση» καθησύχασε τον πρωθυπουργό η κυρία Μέρκελ. Μάλιστα με βάση την ίδια τηλεφωνική συνομιλία ο πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι η γερμανίδα καγκελάριος δεν επιθυμεί να παρατείνει το θέμα του χρέους.

«Η Μέρκελ δεν θέλει να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο με ανοιχτό το ελληνικό θέμα» ανέφερε και υπογράμμισε ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας για τη 2η αξιολόγηση η Ελλάδα «βγαίνει από το κάδρο». Επίσης ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι διεμήνυσε ο ίδιος στην Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίνα Λαγκάρντ, πως αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος η Ελλάδα δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα μέτρα.

«Ούτε εμείς δεν πιστεύουμε τα τόσο καλά σχόλια που δεχόμαστε. Τα μηνύματα για την 22η Μαΐου είναι πολύ θετικά. Αν πάρουμε το θέμα του χρέους θα βγούμε σιγά σιγά στις αγορές».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε μάλιστα ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές ακόμη και αν υπάρξει μικρή καθυστέρηση στη συμφωνία για το θέμα του χρέους, δηλαδή αναβολή από τις 22 Μαΐού στις 15 Ιουνίου.

«Οι αγορές δεν κλείνουν το καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να δοκιμάσει έξοδο στις αγορές ακόμη και πριν από την είσοδο της στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το 10ετές ομόλογο δανεισμού έχει σήμερα το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού από το 2010 κάτι που σημαίνει ότι με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης θα υπάρξουν οι δυνατότητες για έξοδο. Μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τα Μνημόνια και νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2018.

“Έρχονται επενδύσεις”

Για το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα είπε: «Έρχονται επενδύσεις και όχι μόνο από την Κίνα». Σημείωσε επίσης ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, θα έρθει επενδυτικό τσουνάμι και ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα γίνει ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι.

Ερωτηθείς για το εάν η αυριανή έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ούτως άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει. ‘Ασκησε κριτική στη ΝΔ σχετικά με την στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση και των αντιμέτρων, αλλά και την κατάθεση δική της τροπολογία σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, αναφέροντας σκωπτικά ότι «θέλω να καλωσορίσω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα».

«Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της (ΝΔ) γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει, την ώρα που δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος» ανέφερε.

Για τη σύγκρουση ΔΝΤ – Σόιμπλε τόνισε:«Αυτοί μπορεί να είναι σε σύγκρουση, εμείς όμως είμαστε έξω από το κάδρο».

“Καλωσορίζω το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα”

Ως προς το εσωτερικό πολιτικό πεδίο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΝΔ κατέθεσε σήμερα τροπολογία προτείνοντας και εκείνη θετικά αντίμετρα.

«Μου έκανε εντύπωση η τροπολογία της ΝΔ. Καλωσορίζω, όμως, το ενδιαφέρον της ΝΔ στα αντίμετρα. Είναι μια ενδιαφέρουσα στροφή» σχολίασε.

Ερωτηθείς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει το προεκλογικό προβάδισμα της ΝΔ ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος λέγοντας ότι «δύο χρόνια είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...