ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Η θυσία όσων έπεσαν στην Κύπρο παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές

Καμμένος: Η θυσία όσων έπεσαν στην Κύπρο παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η οφειλή της πατρίδας είναι τη θυσία σας να την κάνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και αυτό κάνουμε σήμερα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αποτίοντας φόρο τιμής στους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή το 1974, τα λείψανα των οποίων επιστρέφονται σήμερα στην Ελλάδα.

Παραλλήλως, κατά την ομιλία του στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία, ο Π. Καμμένος βρήκε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το Κυπριακό, αλλά και να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα.

Εξέφρασε, έτσι, την αλληλεγγύη του μητροπολιτικού κέντρου προς τη Λευκωσία: «ο κυπριακός ελληνισμός έχει τη διαρκή στήριξη όλου του ελληνικού λαού», δήλωσε καταθέτοντας και το τρίπτυχο της εθνικά αποδεκτής λύσης:

“Ελεύθερη, ενωμένη Κύπρος, με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων”, όπως είπε.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε ένα «μεγάλο συγνώμη» από τους ηρωικώς πεσόντες γιατί «κάποιοι πίστεψαν ότι στο όνομα των καλών σχέσεων θα έπρεπε η θυσία σας να αποσιωπηθεί».

Στην πραγματικότητα βέβαια, «άπαντες επιτέλεσαν εθνική αποστολή, συμμετείχαν σε πόλεμο, και όχι σε άσκηση ή σε μυστική αποστολή», σημείωσε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

Ο Π. Καμμένος επιτέθηκε εξάλλου στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για «κτήνη που από την απέναντι πλευρά δολοφονούσαν, χωρίς να σέβονται ούτε τις αρχές του πολέμου. Κάτι που συνεχίζουν και σήμερα. Παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο την ώρα που αποδίδουμε τιμές στους ήρωες. Κάποιοι πίστεψαν ότι θα έπρεπε να σιωπήσουμε και να μαλακώσουν τα πράγματα. Όχι», σημείωσε με έμφαση ο υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του

Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν στη Συρία – «Εξαιρετική εξέλιξη» να γίνει η Τουρκία αφεντικό της Μέση Ανατολής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...