Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το “αντίο” του πολιτικού κόσμου στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – Την Πέμπτη η κηδεία του

Το “αντίο” του πολιτικού κόσμου στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – Την Πέμπτη η κηδεία του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Πέμπτη στα Χανιά θα γίνει η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Την Τετάρτη στις 15:00 το μεσημέρι, θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία.

Με μία φωτογραφία που απεικονίζει τους δυο τους όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν παιδί, είπε το διαδικτυακό του «αντίο» στον πατέρα του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Με τη λεζάντα «σε ευχαριστώ για όλα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πατέρα του.

«Ο πατέρας μου είχε το θάρρος να πει αλήθειες, δύσκολες αλήθειες, που η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει».

Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία κλήθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6 να σχολιάσει τον θάνατο του επίτιμου προέδρου της ΝΔ και πατέρα της.

Τα συλληπητήριά τους για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζουν από το πρωί, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Πρ. Παυλόπουλος

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αφήνει, ως κορυφαίος πολιτικός ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου μας», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του.

«Στίγμα», συμπληρώνει, «το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα δημοκρατικά ιδεώδη και στις αρχές της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και η υπεράσπιση της πατρίδας υπό όρους έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης. Αιωνία η μνήμη του».

Ν. Βούτσης

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια.

Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε. Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη».

Νέα Δημοκρατία

«Έφυγε δικαιωμένος» αναφέρει η Ν.Δ. για τον θάνατο του επίτιμου προέδρου της και πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και συμπληρώνει ότι «περνά στην ιστορία ως ένας πολιτικός πολύ μπροστά από την εποχή του».

Σε σχετική της ανακοίνωση για τον εκλιπόντα σημειώνει ότι «ήταν ο πολιτικός του ρεαλισμού, της συνεννόησης, των ανοιχτών οριζόντων, που υπηρέτησε με συνέπεια τον ορθό λόγο, την αλήθεια, τις μεγάλες αλλαγές, συχνά κόντρα στο ρεύμα».

Ακόμη, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «ξεχώρισε με το ήθος του και με τη συνέπεια λόγων και έργων. Ήταν ένας φλογερός πατριώτης, ταυτισμένος με τον τόπο του, την Κρήτη και ταυτόχρονα ένας πολίτης του κόσμου. Αγωνίστηκε για μια Ελλάδα υπερήφανη, στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Έφυγε δικαιωμένος και πλήρης ημερών ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο άνθρωπος που ταύτισε τη ζωή του και την πολιτική του διαδρομή με τη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα του δημόσιου βίου, που στη μεγάλη του διαδρομή άνοιγε δρόμους. Για αυτό και περνά στην ιστορία ως ένας πολιτικός πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διακρίθηκε για την αντιστασιακή και αντιδικτατορική του δράση. Συνέβαλε, όσο λίγοι, στην εθνική συμφιλίωση και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

Ξεχώρισε με το ήθος του και με τη συνέπεια λόγων και έργων. Ήταν ένας φλογερός πατριώτης, ταυτισμένος με τον τόπο του, την Κρήτη και ταυτόχρονα ένας πολίτης του κόσμου. Αγωνίστηκε για μια Ελλάδα υπερήφανη, στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Π. Καμμένος

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο ηγέτη, υπόδειγμα κοινοβουλευτικού άνδρα που ανατράπηκε από την προδοσία Σαμαρά» έγραψε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στο Twitter για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Καλό ταξίδι Πρόεδρε» πρόσθεσε στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος.

Κ. Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σε δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής:

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

» Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα προσέφερε στον Τόπο, κατά τη μακρά και πολυτάραχη διαδρομή του. Για τη συνέπειά του και την πίστη του στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Φ. Γεννηματά

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα» δήλωσε.

Δ. Κουτσούμπας

Τα συλλυπητήριά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον θάνατο του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Β. Λεβέντης

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «παλαίμαχο της πολιτικής», εξέφρασε στην οικογένειά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Μια πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια», πρόσθεσε.

Στ. Θεοδωράκης

«Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής και της Κρήτης» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. σε ανάρτησή του στο twitter.

Κ. Χατζηδάκης

«Πάντα φιλελεύθερος. Πάντα ψύχραιμος. Πάντα απέναντι στη δημαγωγία. Μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα. Καλό ταξίδι Κωνσταντίνε Μητσοτάκη!», έγραψε στο twitter o αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, αποχαιρετώντας τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα.

Α. Γεωργιάδης

«Ένας σπουδαίος έφυγε. Η Ελλάς θα ήταν καλύτερη χώρα εάν τον είχε ακούσει περισσότερο» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δ. Αβραμόπουλος

Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Αποχαιρετούμε με σεβασμό, συγκίνηση, τιμή, αναγνώριση και αγάπη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την τελευταία μεγάλη αυτή προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Μια ηγετική μορφή που την διέκρινε σύνεση, ρεαλισμός, πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη και της οποίας η προσφορά και παρακαταθήκη στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Ελλάδα είναι σήμερα οδηγός σκέψεων και πράξεων» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Στέκομαι με σεβασμό στη μνήμη του και βαθιά αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής του στην πολιτική μου διαδρομή και στη διαμόρφωση των αρχών της και μοιράζομαι τα ανθρώπινα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτόν τον αποχωρισμό με τον Κυριάκο, την Ντόρα, την Αλεξάνδρα, την Κατερίνα και τις οικογένειες τους» πρόσθεσε ο Επίτροπος, καταλήγοντας:

«Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η ελληνική ιστορία έχει κατατάξει στην κατηγορία των μεγάλων φυσικών ηγετών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...