Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρώμικο παιχνίδι Bild για τη δόση – Διαψεύδει και “καρφώνει” Σόιμπλε ο Τζανακόπουλος

Βρώμικο παιχνίδι Bild για τη δόση – Διαψεύδει και “καρφώνει” Σόιμπλε ο Τζανακόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης διά του κυβερνητικού εκπροσώπου της προκάλεσε το δημοσίευμα της γερμανικής Bild, το οποίο αναφέρει ότι η Αθήνα προτίθεται να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της.

Από μόνο του το γεγονός ότι η επίμαχη είδηση προήλθε από τη φυλλάδα που πολλάκις έχει λειτουργήσει ως λαγός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σήμανε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που διαβλέπουν πολιτικές σκοπιμότητες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών πίσω από το επίμαχο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup της 22ας Μαΐου δρομολόγησε την εκταμίευση της δόσης μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

“Δεν είναι αλήθεια” το δημοσίευμα της Bild που αναφέρεται σε άρνηση της επόμενης δόσης αν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε στο Reuters ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι “θα υπάρξει λύση τον Ιούνιο”.

«Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα» σημείωσε ακολούθως σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο κ. Τζανακόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος μέσω του Reuters και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα εξοφλήσει το χρέος της τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της. Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο. Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...