Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον Κροάτη ΥΠΕΞ υποδέχεται ο Κοτζιάς – Όλα όσα θα συζητήσουν

Τον Κροάτη ΥΠΕΞ υποδέχεται ο Κοτζιάς – Όλα όσα θα συζητήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κροατίας Νταβόρ Ίβο Στίερ θα υποδεχθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθούν οι διμερείς σχέσεις και η ενδυνάμωση της συνεργασίας Ελλάδας- Κροατίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και τις ενέργειας, μέσω της προέκτασης του αγωγού TAP προς βορρά, καθώς και ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Κροατία τόσο σε διακρατικό, διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ είναι ιδιαίτερα καλές.

Οι δύο χώρες συνεργάζονται και, στην ελληνικής έμπνευσης, τετραμερή ενδοευρωπαϊκή βαλκανική συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας με το ενδιαφέρον τους να εστιάζεται σε επίκαιρα θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως το Brexit, η ευρωπαϊκή ασφάλεια και η οικονομία, καθώς και η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ελλάδα και Κροατία συμμετέχουν, επίσης, στα περιφερειακά σχήματα συνεργασίας μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτή της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) και της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ).

Μάλιστα, η χώρα μας ανέλαβε την προεδρία το 2017 και πραγματοποίησε με επιτυχία στα Ιωάννινα, στις 11-12 Μαΐου, την Υπουργική Σύνοδο και το forum, ενώ η Κροατία φιλοξένησε το forum το 2016 στο Ντουμπρόβνικ, όπου σε ένα μήνα θα διεξαχθεί -με συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού – και η επόμενη Σύνοδος Κορυφής της Διαβαλκανικής (SEECP).

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και τις κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο των δύο υπουργών, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Ν. Κοτζιάς στον Κροάτη ομόλογό του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...