Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Στα πρόθυρα δυναμικής επανεκκίνησης η οικονομία – Να στηρίξουν οι εταίροι

Χαρίτσης: Στα πρόθυρα δυναμικής επανεκκίνησης η οικονομία – Να στηρίξουν οι εταίροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η ελληνική οικονομία είναι στα πρόθυρα μίας δυναμικής επανεκκίνησης με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Για να διασφαλιστεί ωστόσο αυτή η δυναμική πρέπει όλες οι πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να στηρίξουν έμπρακτα τις προσπάθειες της χώρας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Economist στην Φρανκφούρτη με θέμα «Ματιά στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης-Ελλάδα: Επιστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές;»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης στην ομιλία του σημείωσε:

«Η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια βελτίωσης παρά την αβεβαιότητα που συντηρεί η καθυστέρηση της διευθέτησης του χρέους. Μία καθυστέρηση για την οποία δεν ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση, όπως τόνισαν και οι περισσότεροι συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Τα στοιχεία των τελευταίων μηνών, όπως η μεγάλη αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή, στις εξαγωγές και στο λιανεμπόριο, μαρτυρούν τη συσσωρευμένη αναπτυξιακή δυναμική, ενώ η θεαματική αύξηση των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων το 2016 έναντι της προηγούμενης χρονιάς, αποδεικνύει τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.»

Η εικόνα αυτή δεν είναι τυχαία, τόνισε ο κ. Χαρίτσης αλλά αποτέλεσμα του συνολικότερου αναπτυξιακού σχεδιασμού που υλοποιεί το Υπουργείο Οικονομίας:

«Κινηθήκαμε από την πρώτη στιγμή με δύο στόχους. Να διοχετεύσουμε επαρκή ρευστότητα στην οικονομία ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση αποεπένδυσης των προηγούμενων ετών. Να ωθήσουμε την οικονομία σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, με κυριότερο το ιδιαίτερα μορφωμένο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και που κατευθύνει την παραγωγή σε ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Τους στόχους αυτούς υπηρετούμε συντονισμένα με όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία – τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, τα καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία που αναπτύξαμε, τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο – αλλά και με μεγάλες θεσμικές πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επιστρέφει στην πολιτική και αναλαμβάνει θέση-κλειδί στη Νέα Αριστερά

«Νέα Αριστερά»: Αυτό είναι το λογότυπο της ΚΟ των «11 φευγάτων» του ΣΥΡΙΖΑ

«Νέα Αριστερά» το όνομα των «11 φευγάτων» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό είναι το επικρατέστερο όνομα για την Κ.Ο. των «φευγάτων» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι 11 που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν για πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...