Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη σε ΑΔΕΔΥ: “Εγώ δεν θα γίνω Κυριάκος Μητσοτάκης”

Γεροβασίλη σε ΑΔΕΔΥ: “Εγώ δεν θα γίνω Κυριάκος Μητσοτάκης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αναπάντητα έμειναν πολλά ερωτήματα που τέθηκαν από την ΑΔΕΔΥ σχετικά με το δημόσιο από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους. Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, επικεντρώνοντας στα θέματα των προσλήψεων και των συμβασιούχων, των μισθολογικών κλιμακίων, των βαρέων και ανθυγιεινών, τη αξιολόγησης αλλά και της ιδιωτικοποιησης του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ:

-Για τους διορισμούς στο χώρο της Παιδείας παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό, ενώ γενικότερα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, θα γίνουν μόλις 2.500 το 2017.

-Για το θέμα των συμβασιούχων είπε ότι «δε γνωρίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα τοποθετηθεί αφού πρώτα της γνωστοποιηθεί». Κατά την ΑΔΕΔΥ: «Είναι σαφές, πλέον, ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες δημιούργησαν προσδοκίες στους εργαζομένους για μετατροπή των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, εγκαταλείφθηκαν «άτακτα» και κάτω από τις εντολές της τρόικα και την ψήφιση του 4ου μνημονίου που προβλέπει μηδενικές προσλήψεις μέχρι το 2020 και παραπέμπονται οριστικά στις ‘καλένδες’», τονιζει η ΑΔΕΔΥ

-Στο θέμα της αξιολόγησης η υπουργός επέμεινε, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να «γίνει Μητσοτάκης» και να σύρει την ΑΔΕΔΥ στα Δικαστήρια για την αποχή-απεργία.

-Διαφωνία υπήρξε και για το το πλαίσιο επιλογής στελεχών διοίκησης: «Οι κρίσεις των προϊσταμένων όλων των βαθμίδων καρκινοβατούν εδώ και πολλούς μήνες και ζητήθηκε να επιταχυνθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι διαδικασίες των κρίσεων διότι για χρόνια ολόκληρα σε πολλούς Οργανισμούς και Υπηρεσίες υπάρχουν διορισμένες διοικήσεις. Στο θέμα αυτό απάντησε ότι προβλέπει ότι θα ολοκληρωθούν οι κρίσεις στελεχών της Διοίκησης στο τέλος της Άνοιξης του 2018», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

-Αρνητική υπήρξε η απάντηση στο θέμα της μετατροπής των περίπου 60.000 ΙΔΑΧ σε μόνιμους με την επίκληση του Συντάγματος: «Η ένταξη των εργαζομένων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στην εργασιακή σχέση Δημοσίου Δικαίου, η οποία ήταν δέσμευση αυτής της Κυβέρνησης και από τα «εύκολα» ζητήματα τα οποία θα έλυνε ο κ. Κατρούγκαλος, τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων. Η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική με την επίκληση συνταγματικών εμποδίων», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

-Δεν απάντησε «στο θέμα της ιδιωτικοποίησης τομέων του Δημοσίου.

-Αν και ζητήθηκε από την αρμόδια Υπουργό, ως καθ’ ύλην αρμόδια, να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το θέμα των μισθολογικών κλιμακίων τα οποία είναι παγωμένα εδώ και πέντε περίπου χρόνια και στο τέλος του 2017 τελειώνει η περίοδος του παγώματος. Θα υπάρξει νέα παράταση του παγώματος ή επιτέλους θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία εξέλιξης των Δημοσίων Υπαλλήλων; Και στο ερώτημα αυτό, καθώς και στο γενικότερο ζήτημα της σταδιακής αποκατάστασης μισθών και συντάξεων δεν δόθηκε καμία απάντηση», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

-Τέθηκαν και όλα τα άλλα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους εργαζομένους, όπως είναι το θέμα των δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το θέμα του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών και το ζήτημα της κινητικότητας. Και σε αυτά δεν δόθηκαν απαντήσεις, τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Έκανε ανασχηματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα ονόματα των τομεαρχών – Ο ρόλος Γεροβασίλη

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Μετρό, Τραμ, Προαστιακό και ταξί την Τετάρτη

Κασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Κασσελάκης: Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές, έχω τεράστια εντολή

Απεργία 28/2 – Τι θα γίνει με τις πτήσεις Aegean και Olympic Air

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...