Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρασιμίρ Ουζούνοφ: Εάν η ελληνική κυβέρνηση υποχωρήσει στα Σκόπια θα είναι το τέλος της

Κρασιμίρ Ουζούνοφ: Εάν η ελληνική κυβέρνηση υποχωρήσει στα Σκόπια θα είναι το τέλος της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων είναι πολύ περίπλοκη και στο εσωτερικό [της πΓΔΜ] μπορεί να προκαλέσει νέες πρόωρες εκλογές και μάλιστα την επιστροφή του [ακροδεξιού] VMRO-DPMNE”, είπε μιλώντας στο “Ράδιο Φόκους”, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο πρόεδρος του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων, Κρασιμίρ Ουζούνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο Ζόραν Ζάεφ δεν επικρατήσει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, αυτό θα σημάνει την αποκατάσταση του VMRO-DPMNE, του κόμματος του ελληνικής καταγωγής εξωμότη πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλα Γρούιου).

“Παρά τις ενδεδειγμένες θερμές σχέσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, το όνομα κρύβει μεγάλα… παλούκια”, λέει ο Βούλγαρος δημοσιογράφος και συνεχίζει:

«Αν, λέμε, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς ή η κυβέρνηση Τσίπρα συμφωνήσει με κάποιο τρόπο με τα Σκόπια, ώστε να κληθεί υπό την προσωρινή ονομασία “πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας”, αυτό θα είναι και το τέλος της κυβέρνησης του Τσίπρα.

»Από την άλλη πλευρά, πρέπει να γνωρίζουμε ότι εάν η κυβέρνηση του Ζάεφ, πάει τώρα στον ΟΗΕ με ένα διάβημα για να αλλάξει το όνομα της χώρας- αυτό θα είναι και το τέλος της κυβέρνησης Ζάεφ.

»Ο Ζάεφ πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες είπε μασώντας τα λόγια του και κάτι άλλο.

»Το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό και σε κάθε περίπτωση αλλαγής της προσωρινής ονομασίας, αυτή θα γίνει με ένα δημοψήφισμα.

»Δεν νομίζω ότι κάποιος θα μπορούσε να κερδίσει ένα δημοψήφισμα στα Σκόπια με μια πρόταση ενός άλλου ονόματος», δήλωσε ο Κρασιμίρ Ουζούνοφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι πραγματικότητα ότι με την έλευση στην εξουσία του Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια η θεσμική κρίση έξυπνα καθάρισε, αλλά συγχρόνως έχει ανοίξει άλλη μία πόρτα- τα δέκα χρόνια πληγών και ανικανότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

Αλέξης Τσίπρας: Η ανασύνθεση και επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση – Είναι ΑΝΑΓΚΗ!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Αλέξης Τσίπρας για επισιτιστική ασφάλεια: «Ούτε ένα στρέμμα χαμένο»

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 – Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το Δημόσιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...