ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσκοβισί: Πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

Μοσκοβισί: Πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος «μέσα στις επόμενες βδομάδες» θα προτείνει η Κομισιόν όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακές προσπάθειες», επισημαίνοντας ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας δεν είναι πλέον άνω του 3%, όπως ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ το 2016 ξεπεράστηκε και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος σχεδόν κατά δέκα φορές.

Η Επιτροπή, κατά τον ίδιο, δεν προχώρησε στην εν λόγω πρόταση τον προηγούμενο μήνα γιατί ανέμενε το αποτέλεσμα των συζητήσεων στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο τελικά ήταν «επιτυχές», όπως είπε, σηματοδοτώντας την «εμπιστοσύνη» των εταίρων στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει λόγος πλέον να καθυστερούμε την απόφαση για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος», υπογράμμισε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα υποβάλει την πρόταση «πολύ σύντομα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

«Ήρθε η ώρα να αναγνωριστούν οι προσπάθειες της Ελλάδας», κατέληξε ο Γάλλος επίτροπος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πούτιν, Τραμπ και Σι θα έχουν τριμερή συνάντηση στην Κίνα τον επόμενο μήνα

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Δεν θα τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα για τις εκλογές

Η Μελόνι πέτυχε δημοσιονομική ευελιξία από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ιταλία

Εκβιασμός Ζελένσκι σε Ευρώπη: «Ή πληρώνετε 70 δισ. ή έρχονται 20 εκατομμύρια Ουκρανοί»

Ρωσία: Πουλήσαμε υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισεκ. δολαρίων στην ΕΕ, παρά τις κυρώσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...