Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σπάει ο υδράργυρος” στη Βουλή – Πώς ο Μητσοτάκης οδηγείται σε νέα ήττα

“Σπάει ο υδράργυρος” στη Βουλή – Πώς ο Μητσοτάκης οδηγείται σε νέα ήττα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να εκμεταλλευθεί την… κεκτημένη ταχύτητα με την οποία υπέβαλε το αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία η ΝΔ θα επιχειρήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που όλα δείχνουν ότι στη Βουλή η θερμοκρασία τις προσεχείς ώρες θα ξεπεράσει ακόμα και τα… 45άρια του καυτού σαββατοκύριακου.

Ήδη από το Σάββατο το TRIBUNE είχε αποκαλύψει πως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιλογή τους να ζητήσουν εσπευσμένα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Eurogroup οδηγείται μαθηματικά σε νέο κοινοβουλευτικό φιάσκο και μία ακόμη ήττα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης βιάστηκαν να ζητήσουν τη συζήτηση για τα αποτελέσματα στο Eurogroup, δύο μόλις μέρες μετά τη συμφωνία και μέσα στις δύο εβδομάδες που έχουν μεσολαβήσει οι απαντήσεις προς τη ΝΔ έχουν έρθει από μόνες τους εκτός συνόρων και έχουν δημιουργήσει ένα νέο αδιέξοδο στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και τούτο διότι την ώρα που επιχειρεί να συνεχίσει με όποιον τρόπο μπορεί το καταστροφολογικό του αφήγημα, τα επιτόκια δανεισμού βρίσκονται μέσα σε 2 εβδομάδες σε ιστορικά χαμηλά κρίσης και με τάση περαιτέρω αποκλιμάκωσης, το αξιόχρεο της χώρας και των τραπεζών αναβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης και όλες οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων έχουν ως κοινό τόπο ότι πλέον η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για έξοδο στις αγορές και τερματισμό του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο και ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή αναμένεται, αφού παραθέσει αναλυτικά όλες τις πτυχές της συμφωνίας και τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγουν, να κατηγορήσει τη ΝΔ πως πολιτεύεται στα όρια της προβοκάτσιας, αναφορικά με τη στάση που τηρεί η ΝΔ, δημιουργώντας υπογείως υποθέσεις εκ του μηδενός, όπως στην περίπτωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, της ΔΑΚΕ με τη συνέχιση της απεργίας στα σκουπίδια και φυσικά της υπόθεσης Noor1.

Με όλες τις υποθέσεις αυτές, η ΝΔ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από το μέτωπο της οικονομίας, που 8 μήνες καταστροφολογούσε αλλά πλέον αποδεδειγμένα δεν μπορεί και να δημιουργήσει μία διαφορετική ατζέντα κοινωνικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης, αναμένεται να τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαλώντας ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις “προβοκάτσιες”.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αν και πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να επεκταθεί κυρίως στα θέματα του χρέους, της ανάπτυξης και της οικονομίας, που αποτελούν και το “επίδικο” της σημερινής συζήτησης, προκειμένου να στριμώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα ίδια τα προ καιρού λεγόμενά του, δεν πρόκειται να αφήσει τα θέματα των τελευταίων δύο εβδομάδων και κυρίως την υπόθεση του Noor1 και τη στάση πλήρους ταύτισης της ΝΔ ασχολίαστη…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί! Βοηθάει και στη χώνεψη!»

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...