Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άτακτη υποχώρηση Μητσοτάκη για τη “βία της Αριστεράς” και Χρυσή Αυγή

Άτακτη υποχώρηση Μητσοτάκη για τη “βία της Αριστεράς” και Χρυσή Αυγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε έμμεση ανάκληση της δήλωσή του ότι από την Αριστερά προέρχεται η τρομοκρατία προχώρησε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Χρυσή Αυγή είναι αποκρουστική νεοναζιστική οργάνωση με στοιχεία εγκληματική οργάνωσης», αναγκάσθηκε να δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την πίεση που του άσκησε ο πρωθυπουργός. “Είστε ευχαριστημένος τώρα;” διερωτήηθκε εν συνεχεία ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αρχικά ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να επαναλάβει την θέση του. «Επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου. Είναι ντροπή για να το κάνετε αυτό να εμφανίζεστε στη Βουλή ως ανιστόρητος. Να ανακαλέσετε την θέση σας. Είναι ανισοβαρής άδικη και ανιστόρητη», του απάντησε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Ο τόπος έχει νωπή ιστορία και ο λαός έχει και μνήμη. Ο λαός γνωρίζει με ποιο τρόπο προέκυψε η πιο ακραία μορφή καταπάτησης της ελευθερίας που είναι η δικτατορία (…) Δεν υπήρξε για σας η δολοφονία Λαμπράκη, Πέτρουλα, Τεμπνέρα; Η υπόθεση «Καρφίτσα»;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να τριτολογήσει αλλά δεν άλλαζε τις θέσεις του. Υπήρξε επεισόδιο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να του φωνάζουν ότι «ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή».

Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε «λυπάμαι γιατί στην προσπάθεια να χρυσώσετε το χάπι επιμένετε σε κάτι πραγματικά ανιστόρητο. Εγώ, δεν θέλω να αναγνωρίσω αριστερή ιδεολογία σε οποιονδήποτε αφαιρεί ανθρώπινη ζωή. Δεν θα δεχθώ, εμείς που κουβαλάμε την ιστορία που θυσίασαν την ζωή τους σε εξορίες και ξερονήσια χωρίς να σηκώσουν ποτέ το όπλο εναντίον κανενός, να αποδεχθώ ότι η βία και η τρομοκρατία έχουν μονοδιάστατα μήτρα την Αριστερά».

«Δεν είπατε αυτά στη συνέντευξή σας εκτός αν σας διαστρέβλωσαν. Πείτε το όμως το Politico γράφει ότι η βία υπήρξε σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα πρόσφατα χρόνια. Αυτό είναι μία ανιστόρητη θεώρηση. Μετά την μεταπολίτευση δεν υπήρχαν κρούσματα οργανωμένης βίας από την ακροδεξιά; Τι είναι για σας η Χρυσή Αυγή που προχωρήσαμε στην δίκη της;», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και του ζήτησε να ανακαλέσει. Έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ υποχρεώθηκε να ανακαλέσει…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάγδα Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Ξαναμαχαιρώνουν» τον Παύλο

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου από τον εισαγγελέα Εφετών Λαμίας

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά από 5,5 χρόνια στη φυλακή

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...