Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Τσίπρας έριξε τον Μητσοτάκη στην παγίδα της Χρυσής Αυγής

Πώς ο Τσίπρας έριξε τον Μητσοτάκη στην παγίδα της Χρυσής Αυγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία ακόμη στρατηγική νίκη καταγράφει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον χθεσινό διαξιφισμό του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, με το κυβερνητικό επιτελείο να εκτιμά πως ο επικεφαλής της ΝΔ επί της ουσίας δεν αντέκρουσε κανένα επιχείρημα, ενώ όπως αναμενόταν επιχείρησε να διαφύγει από την “άβολη” συζήτηση για την οικονομία μέσα από προπετάσματα καπνού, όπως η υπόθεση του Noor1 και η ασφάλεια.

Το βασικό ωστόσο κέρδος, το οποίο καταγράφηκε στην ολοκλήρωση της συζήτησης, ήταν για τον Αλέξη Τσίπρα η άτακτη υποχώρηση αναφορικά με την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό για τη “βία της Αριστεράς”, η οποία αποτέλεσε επί της ουσίας Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη Χρυσή Αυγή.

Μετά τη γενική κατακραυγή και το κλιμακούμενο σφυροκόπημα από την πλευρά του Πρωθυπουργού προς το τέλος της συζήτησης στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού πρώτα είχε υποστηρίξει επί μακρόν τη θεωρία της “τρομοκρατικής Αριστεράς”, σύρθηκε σε δήλωση μάλλον προσωρινής μετάνοιας: “Η Χρυσή Αυγή, κ. Τσίπρα, είναι μια αποκρουστική, νεοναζιστική οργάνωση, της οποίας η συμπεριφορά όντως έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης. Καλύπτεσθε;”

Αρχικά ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να επαναλάβει την θέση του. «Επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου. Είναι ντροπή για να το κάνετε αυτό να εμφανίζεστε στη Βουλή ως ανιστόρητος. Να ανακαλέσετε την θέση σας. Είναι ανισοβαρής άδικη και ανιστόρητη», του απάντησε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Ο τόπος έχει νωπή ιστορία και ο λαός έχει και μνήμη. Ο λαός γνωρίζει με ποιο τρόπο προέκυψε η πιο ακραία μορφή καταπάτησης της ελευθερίας που είναι η δικτατορία (…) Δεν υπήρξε για σας η δολοφονία Λαμπράκη, Πέτρουλα, Τεμπoνέρα; Η υπόθεση «Καρφίτσα»;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να τριτολογήσει αλλά δεν άλλαζε τις θέσεις του. Υπήρξε επεισόδιο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να του φωνάζουν ότι «ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή».

Στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε «λυπάμαι γιατί στην προσπάθεια να χρυσώσετε το χάπι επιμένετε σε κάτι πραγματικά ανιστόρητο. Εγώ, δεν θέλω να αναγνωρίσω αριστερή ιδεολογία σε οποιονδήποτε αφαιρεί ανθρώπινη ζωή. Δεν θα δεχθώ, εμείς που κουβαλάμε την ιστορία που θυσίασαν την ζωή τους σε εξορίες και ξερονήσια χωρίς να σηκώσουν ποτέ το όπλο εναντίον κανενός, να αποδεχθώ ότι η βία και η τρομοκρατία έχουν μονοδιάστατα μήτρα την Αριστερά».

«Δεν είπατε αυτά στη συνέντευξή σας εκτός αν σας διαστρέβλωσαν. Πείτε το όμως το Politico γράφει ότι η βία υπήρξε σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα πρόσφατα χρόνια. Αυτό είναι μία ανιστόρητη θεώρηση. Μετά την μεταπολίτευση δεν υπήρχαν κρούσματα οργανωμένης βίας από την ακροδεξιά; Τι είναι για σας η Χρυσή Αυγή που προχωρήσαμε στην δίκη της;», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και του ζήτησε να ανακαλέσει. Έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ υποχρεώθηκε να ανακαλέσει…

«Ο Κ. Μητσοτάκης συνέχισε τις ανοησίες που συγκροτούν την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ»

Στο πλαίσιο αυτό πάντως, κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας την έκβαση της χθεσινής συζήτησης τόνιζε πως κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή «ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τις ανοησίες που συγκροτούν την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά πλήρως στοιχισμένος πίσω από τους ακροδεξιούς του κόμματός του, με τους οποίους βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση». Στο ίδιο μήκος κύματος συμπλήρωνε πως μόνο στο τέλος της συζήτησης και κατόπιν της πίεσης του πρωθυπουργού για τη δήλωσή του στο Politico, αναγκάστηκε να ανακαλέσει για τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά.

Από την Ηρώδου Αττικού εκφράζουν ικανοποίηση για τις απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός με κυβερνητική πηγή να επισημαίνει πως ο «κ. Μητσοτάκης προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία προκειμένου να αναφερθεί στις αναρτήσεις του κ. Καμμένου στα social media και να συνεχίσει την εκπροσώπηση σκοτεινών συμφερόντων».

Η ίδια πηγή θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΝΔ απλώς επανάλαβε το success story του κ. Σαμαρά, το οποίο αποδόμησε για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας ότι οι σημερινές προοπτικές δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας ουδεμία σχέση έχουν με το 2014. Μάλιστα συμπλήρωνε πως δεν μπορούσε να αποτιμήσει με νηφαλιότητα την κατάσταση σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που έδωσε απαντήσεις για το χρέος και τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.

Από το Μαξίμου εξακολουθούν να τονίζουν πως η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο από το κλείσιμο της αξιολόγησης και μετά. Σε αυτό στηρίζουν το γεγονός ότι, όπως αναφέρουν με νόημα, η γαλάζια παράταξη και ο κ. Μητσοτάκης ξέχασαν ξαφνικά το αφήγημα πως καταστρέφεται η χώρα και έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν πως το κλίμα για την ελληνική οικονομία βελτιώνεται, ενισχύεται η εμπιστοσύνη διεθνώς και οι αποδόσεις των ομολόγων σημειώνουν χαμηλά κρίσης, διότι οι επενδυτές περιμένουν τη δήθεν επόμενη κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο ζήτημα, άλλωστε σχολίασε και ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου από τον εισαγγελέα Εφετών Λαμίας

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά από 5,5 χρόνια στη φυλακή

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...