ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κατερίνα Παπανάτσιου, Λίστα Λαγκάρντ, Συμβούλιο της Επικρατείας, Φοροδιαφυγή, Χάρης Θεοχάρης,


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο - Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Εγιάλ Ζαμίρ: Προειδοποίηση για «κατάρρευση» των IDF «εκ των έσω» λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε όλες τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής μέχρι να περαιωθούν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν οι ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.
Αυτό ανέφερε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη.
Παράλληλα διευκρίνισε ότι πολλές από τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, συμπεριλαμβανομένης και της Λίστας Λαγκάρντ, δεν εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις παραγραφής, καθώς χρονολογούνται πριν το 2013.
Όπως σημείωσε, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το χρονικό διάστημα παραγραφής της κάθε περίπτωσης κυμαίνεται ανάλογα από 5 έως 20 χρόνια.
«Τα αποτελέσματα των ελέγχων της Λίστας Λαγκάρντ δεν είναι ανύπαρκτα, άρα πρέπει να προχωρήσει ο έλεγχος μέχρι την περάτωση της υπόθεσης», επεσήμανε η κ. Παπανάτσιου, τονίζοντας ότι όσες υποθέσεις ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, θα τις προχωρήσει μέχρι τέλους.
Τόσο οι ισχύουσες όσο και οι παλαιότερες διατάξεις δίνουν την δυνατότητα περαίωσης των ελέγχων μεγάλων υποθέσεων και βάσει αυτών θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε και θα τις ελέγξουμε μέχρι τέλους, καθώς προβλέπουν διάστημα παραγραφής από 5 έως 20 χρόνια, τόνισε.
Παράλληλα, η κ. Παπανάτσιου δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του ΣτΕ λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η δικαστική λειτουργία είναι ανεξάρτητη, την εμπιστευόμαστε και δεν θα μπω στην ουσία της απόφασης και να σχολιάσω».
Όπως είπε η κ.Παπανάτσιου, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ για το θέμα της παραγραφής ώστε να την ελέγξουν οι νομικοί του σύμβουλοι και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.
























































