Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντροπή! Ο Σταύρος Θεοδωράκης υιοθέτησε την προπαγάνδα Έιντε-Τουρκίας στο Κυπριακό

Ντροπή! Ο Σταύρος Θεοδωράκης υιοθέτησε την προπαγάνδα Έιντε-Τουρκίας στο Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το θέμα δεν είναι να βγαίνουμε από τις διαπραγματεύσεις αλώβητοι επικοινωνιακά, αλλά να μη φεύγουμε άπραγοι, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή για το Κυπριακό.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, το πιο εύκολο είναι να δώσουμε ευθύνες στις Τουρκία για τη αποτυχία των συνομιλιών, το δύσκολο είναι όμως να δούμε πως δεν φτάσαμε σε συμφωνία.

Δική μας θέση, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, θέλαμε να δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας και η αποτυχία στην Ελβετία αποτελεί για την Κύπρο μία κακή εξέλιξη.

Όπως τόνισε πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιοι που βολεύονται με το τελευταίο ναυάγιο, είναι αυτοί που δειλιάζουν και μεταφέρουν τις ευθύνες σε άλλες γενιές.

Ελπίζουμε οι εξηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης να συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι το θέμα δεν είναι να βγαίνουμε από τις διαπραγματεύσεις αλώβητοι επικοινωνιακά, αλλά να μη φεύγουμε άπραγοι.

Ανέφερε δε ότι δυστυχώς η εικόνα κάποιων υπουργών σας δε βοηθά στη δημιουργία αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους πολίτες -όσες στολές παραλλαγής και αν βάλουν.

Τόνισε πως αν οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας, ακούγοντας τον κ. Κοτζιά, δεν συμπίπτουν με τις ερμηνείες ΟΗΕ και ΕΕ, τότε τα ερωτήματα θα είναι πολλά.

Θα είναι άλλη μια ένδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις, είτε στα οικονομικά, είτε στα εθνικά, δεν είναι το ισχυρό χαρτί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

“Το κυπριακό δεν πρέπει να φύγει από τη διεθνή ατζέντα, όπως θέλει η Τουρκία. Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί είναι ίσως οι τελευταίοι ηγέτες που έχουν μνήμες της Κύπρου πριν από την εισβολή. Και είναι στενάχωρο πως δεν υπήρξε ούτε αυτή τη φορά μια πρόταση -μια συμφωνία κυπριακής ιδιοκτησίας. Τους καλούμε να επιμείνουν -και τον Αναστασιάδη και τον Ακιντζί, να διαψεύσουν την ιστορία που θέλει συζητήσεις και ποτέ λύσεις”, κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός αρχηγός που υιοθέτησε τη γραμμή του Έσπεν Μπαρθ Έιντε και της Τουρκίας, που επιρρίπτουν τις ευθύνες για το ναυάγιο της Διάσκεψης στην ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά και όχι στην παράνομη εισβολέα και κατοχική δύναμη Τουρκία, η οποία επέμενε στη διατήρηση του καθεστώτος Εγγυήσεων, απαιτούσε επεμβατικό στρατιωτικό δικαίωμα και στις ελληνικές περιοχές και ήθελε να παραμείνει ο κατοχικός στρατός στο νησί. Ντροπή Σταύρο Θεοδωράκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Antonis Samaras, Former Prime Minister of Greece: “Permanent Stationing of Greek and Allied Forces in Cyprus” – The former PM urges Greece to immediately bring the protection of Christian-GreekOrthodox populations in Syria to the EU agenda

Νέα επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η μεγάλη εθνική απειλή είναι η Τουρκία

Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο

Κύπρος: Μειώσεις ΦΠΑ και ΕΦΚ σε καύσιμα, ηλεκτρισμό, τρόφιμα, γεωργία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν – Τον δέχτηκε ο σύμμαχος Βασιλιάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...