Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον Σεπτέμβριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Καμμένος για την υπόθεση Γιανουσάκη

Τον Σεπτέμβριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο  Καμμένος για την υπόθεση Γιανουσάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θα κληθεί τελικά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να δώσει πληροφορίες και στοιχεία για τις επαφές που και ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι είχε με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη και έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Όπως αποφασίστηκε, σε μια συνεδρίαση κατά την οποία σημειώθηκε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, η ακρόαση του κ. Καμμένου θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Αίτημα να κληθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχε καταθέσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης και, παρά τις διαφωνίες των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με το αίτημα αυτό συμφώνησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Έτσι, συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 2/5 των μελών της Επιτροπής, ώστε να ασκήσει η μειοψηφία το δικαίωμα που απορρέει από τον Κανονισμό της Βουλής και έτσι να καταστεί «υποχρεωτική» η κλήση σε ακρόαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, «ενδεχομένως, μετά την ακρόαση του κ. Καμμένου, να παραστεί ανάγκη να κληθεί σε ακρόαση και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο λιμενικός ανακριτικός υπάλληλος κ. Χριστοφορίδης».

Προηγήθηκε συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επί δύο ζητημάτων. Το πρώτο ανέκυψε όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου, χαρακτήρισε αόριστη τη διατύπωση του αιτήματος του κ. Λυκούδη για το αντικείμενο της ακρόασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά η αντιπολίτευση στήριξε το αίτημα του βουλευτή του Ποταμιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Άγιοι Ανάργυροι: O 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής είχε κάνει χρήση ναρκωτικών πριν τη σφάξει

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Ρωσία: Συλληφθέντες για εμπόριο ναρκωτικών στέλνονται στο μέτωπο της Ουκρανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...